Tenuta Tascante, Tefra Etna Rosato 2021

249.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Tenuta Tascante, Tefra Etna Rosato 2021

Tenuta Tascante, Tefra Etna Rosato 2021

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk
Vegetarretter
Hygge- & terrassevin
Skaldyr

Vores vurdering

Nerello Mascalese-druen fra Etnas skråninger blev historisk brugt til produktion af rosévine af høj kvalitet på grund af sin intense og slående farve.

Tefra der stammer fra græsk for "aske" fra et vulkanudbrud, er lavet af en parcel vinstokke fra Contrada Rampante. Fin og ren på næsen, den forbliver tro mod Nerello Mascalese-sorten; dens friskhed og smag gør den meget livlig i munden.

Om produktet

Etna DOC skaber nogle af de absolut smukkeste men også mest oversete vine i Italien. Den vulkanske jordbund, som er fuld af mineraler, er perfekt for nogle af de lokale druer. Nerello mascalese er garant for de absolut smukkeste eksemplarer, både når det kommer til elegante rødvine og liflige roséer. 

Denne rosé er lavet på 100% nerello mascalese og minder meget om en rosé på pinot noir med elegante noter af rabarber, jordbær og lakrids. Frisk og tør rosé som matcher lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer smukt!

Andre populære produkter

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella og sangiovese.