Swipen voor 1 additionele foto

Torbreck Vintners GMS 2015

Ville købe igen?
Før 165,00 kr 115,00 kr
Spar 50,00
Udsolgt
Serveringsforslag
Information
Alkohol
15,00
Type
Rødvin
Land
Australien
Område
South Australia
Underområde
Barossa Valley
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Dyrkning
Traditionel
Årgang
2015
Proptype
Skruelåg
Druer
Grenache Noir 38% Mataro 29% Syrah 33%
Serveringsforslag
Krydrede retter Mørkt kød Oste - kraftige
Om produktet

Torbreck producerer, hvad Robert Parker betegner som "nogle af jordens mest spændende vine", - og husets ejer, David Powell, er i The Wine Advocate blevet kåret som "Winemaker of The Year". Blot for at nævne et par af de flotte udmærkelser David Powell indtil videre har opnået.
David er vinproducent af den nye australske skole. Hans stil er præget af så lidt indblanding som muligt, men med vingårdens placering i Barossa Valley er han i få tilfælde nødsaget til at kunstvande, lige som han ind i mellem må tilføre vinene en begrænset mængde syre.

Man kan godt undre sig lidt over, hvor langt Dave Powell er nået på så kort tid! Vinhuset blev nemlig først grundlagt i 1994, da Dave havde fundet og købt de små parceller af ældgamle vinstokke, som i dag er fundamentet for Torbrecks vine.
Fysisk set kan Torbreck kun betegnes som et meget minimalistisk vinhus, – det består kort og godt af noget, som kunne ligne et læskur til får, to cementtanke og en primitiv pumpe.
Navnet Torbreck er i øvrigt som mange af vinnavnene af skotsk oprindelse og skal ses som en hyldest til landet, hvor Dave tidligere arbejdede. Således er f.eks. Woodcutter opkaldt efter de skotske skovhuggere, mens husets flagskib, Run Rig, har fået navn efter det populære skotske band.
Torbrecks vinstil er en flot forening af den klassiske Barossavin og det bedste fra Frankrigs Rhônedal. Nuancerige og bløde vine med en næsten cremet struktur, der allerede forfører ved første smagsindtryk.
Parker kalder faktisk også husets Run Rig for "La Mouline of Australia", hvorved han hentyder til enkeltmarkscuvéen fra Guigal's Hermitage, der ligger med både skyhøje priser og point.

Vine som Run Rig får derfor også nemt de virkelige vinentusiaster til pungen, selv om prisen ligger omkring 1.500 kroner flasken.
Men - selvfølgelig laver huset dog også vine i et mere menneskeligt prisleje, hvor bl.a. husets "indstigningsmodeller", GSM og Woodcutters, kan anbefales som noget af det mest lækre at nyde i den priskategori.

Torbreck henter druerne til GSM fra flere forskellige vindyrkere og fra flere forskellige vinmarker - lige fra den sydligste til den nordligste del af Barossa Valley.
Der er ingen specificerede krav til de enkelte vindyrkere, da det først besluttes, om man vil købe druerne, når man kender kvaliteten. Fælles for druestokkene er dog, at de hovedsageligt dyrkes som bush wines uden brug af kunstvanding og udelukkende beskæres i hånden

Smagekommentar for denne rødvin:
En på én gang blød og intens/kraftig vin, der byder på masser af frugt og modne tanniner, som afsluttes i en let sødmefyldt eftersmag. Helhedsindtrykket minder lidt om Amarone, men på en utroligt charmerende australsk måde.

Australien

Andre populære

 1. Columbia Crest, Grand Estates Cabernet Sauvignon 2016
  Columbia Crest, Grand Estates Cabernet Sauvignon 2016

  Cabernet Sauvignon Grand Estates har en dyb, mørk, rubinrød farve. I sin ungdom er den stadig en smule lukket i duften, men den udvikler sig fint, hvis man enten ilter vinen på karaffel eller ilter den godt i glasset. Den udvikler da stor kompleksitet i sine aromaer af mørke bær (solbær, blåbær og blommer). I smagen finder man både mørke nuancer af chokolade og mokka, men også mere kølige, sprøde toner, som gør vinen meget harmonisk og meget velegnet til gastronomien.

  Server den til lam, okse og vildt – både stegt og i sammenkogte retter.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,50%
  Serveringsforslag
  Før 179,00 kr 99,00 kr
  Spar 80,00
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 2. Torbreck, Woodcutters Shiraz 2017
  Torbreck, Woodcutters Shiraz 2017

  Duften er sødmefyldt med elementer af brombær og kirsebær. Smagen er fyldig, stilren og meget nuancerig. Lang og intens eftersmag.

   

  Vinhuset er grundlagt af David Powell så sent som i 1994. I 1992 opdagede Dave nemlig nogle små parceller af ældgamle vinstokke, som han købte og renoverede til topform. Navnet Torbreck stammer fra Skotland, hvor Dave tidligere har arbejdet. Torbreck er baseret på klassiske Barossavine, som stilmæssigt ligner vine fra Frankrigs Rhônedal. Parker kalder også husets flagskib "Run Rig« for "La Mouline of Australia«, hentydet til enkeltmarkscuvéen fra Guigal`s Hermitage, til skyhøje priser og point.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,50%
  Serveringsforslag
  Fra 201,00 kr
  Spar 24,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 225,00 kr
  • Pris pr. stk. v/3 stk.: 201,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 3 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 3. Mitolo, Angela Shiraz 2013
  Mitolo, Angela Shiraz 2013

  Shiraz druerne til Angela stammer fra en parcel kendt som ”Sandras blok”, der ligger i den sydlige ende af McLaren Vale nær kystbyen Willunga.Duften og smag er solmoden, med aromaer af brombær, cassis og et strejf af oliven. Finishen er frisk, præcis og lang med et lille strejf af vanille fra fadlagringen.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,50%
  Serveringsforslag
  199,00 kr
  Levering 2-3 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 2-3 hverdage
  Indhent tilbud
 4. Torbreck Vintners GMS 2016
  Torbreck Vintners GMS 2016

  En på én gang blød og intens/kraftig vin, der byder på masser af frugt og modne tanniner, som afsluttes i en let sødmefyldt eftersmag.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  15,00%
  Serveringsforslag
  Før 165,00 kr 115,00 kr
  Spar 50,00