Om produktet
Marken San Calisto ligger i en højde af 350 m. og producerer vine, der er den bedste illustration på, at der kan være kæmpe forskel mellem vine produceret i Abruzzis lavland og dem, som produceres i højtbeliggende vinmarker. Fra San Calisto producerer man rødvine, som både er komplekse og utroligt rene. Det er aromaer af mørke bær som f.eks. brombær, der dominerer i næsen, efterfulgt af krydrede nuancer og toner af kaffe, chokolade og krydderurter. I smagen genfinder man de samme toner og samtidig en god mineralitet og sprødhed.
På marken San Calisto er vinstokkene plantet i 1970, og undergrunden består hovedsageligt af kalk, sand og ler med dybe lag af småsten. Marken vender mod syd og sydøst og har derved en perfekt eksponering mod solen. Efter en 30 dages gæring på tank foregår den malolaktiske gæring i nye franske barriques af eg fra Troncais. Derefter bliver vinen modnet i 16 måneder på de samme fade. Efter aftapningen bliver vinen yderligere lagret i 12 måneder inden afskibning.
Det er en vin med stor personlighed, dyb og kompleks og med et godt gemmepotentiale. Den er en smule streng først i glasset, men udvikler sig meget flot. En iltning på karaffel i ca. en time kan anbefales.
Den vil være en god ledsager til lam, vildt- eller okseretter, med masser af krydderurter og hvidløg.