Vaona, Valpolicella Classico 2022

Spar op til 40.00 kr. Udløber: 6/4/2023
89.00 kr
Før 129.00 kr
Bliv medlem.
Optjen 5% på dine køb.

Vaona, Valpolicella Classico 2022

Vaona, Valpolicella Classico 2022

Serveringsforslag

Fjerkræ
Mild ost

Om produktet

Her for foden af Valpolicellas bakker er Vaonas vingård omgivet af vinmarkerne - det er både Ripasso og Amarone der ligger på fadene i kælderen, men hverdagLyst køden her er uden tvivl klassisk Valpolicella. Udgangspunktet er det samme som for alle vinene i området, den hellige treenighed af Molinare, Corvina og Rondinella, som gror på de stengærdeomsluttede marker, men i modsætning til de populære vine med et sødmefyldt aftryk, så er det her tør og frisk vin, som kombinerer god syre og ren og elegant frugt. Det er saftig rødvin, som sagtens kan drikkes let afkølet til et frokostbord med italienske specialiteter. Server ved 14-16°C i almindelige rødvinsglas. Drik til et fad med tørrede specialiteter, godt brød og olivenolie ad libitum.

Andre populære produkter

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer: Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere og malbec.