Vaona, Valpolicella Superiore 2020

159.00 kr
v/1 stk: 159.00 kr
Bliv medlem.
Optjen 5% på dine køb.

Vaona, Valpolicella Superiore 2020

Vaona, Valpolicella Superiore 2020

Serveringsforslag

Mørkt kød
Kraftig ost

Om produktet

Vaona tager ikke let på deres Valpolicella Superiore. Med de klassiske druer Corvina, Molinara og Rondinella har familien sammensat en seriøs rødvin, som slår de fleste Ripasso med længder. Her er nemlig brugt Amarone-teknik, så alle druerne tørrer i åbne træbakker 30-40 dage efter høsten for en koncentreret og gennemtrængede vin, som har dybde man skal skal lede længe efter i vine i samme klasse. Det er duft af dybe, modne kirsebær og masser af krydrede toner. Der er lette præg af fadlagring med duft af ristet træ og vanilje, men kun 30% af vinen kommer på fad - det øvrige lagerer på store terracotta-amfora som giver en elegant, langsom udvikling af vinen inden den kommer på flaske. Server ved 16-19°C i almindelige rødvinsglas. Drik til modne, hårde oste eller pasta med kødsauce.

Andre populære produkter

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer: Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere og malbec.