Vietti, Arneis Roero 2020

189.00 kr
Delivery Gratis levering
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Anmeldelser

4.0
1 anmeldelser
0
1
0
0
0

Om produktet

Roero Arneis DOCG laves på 100% Arneis-druer fra Viettis egne vinmarker i Santo Stefano kommune. Vinstokkene er ca. 25 år gamle og er plantet med 4.500-5.000 stk./ha. Efter en let presning og en naturlig bundfældning er mosten gæret på temperaturregulerede (14-16°C) tryktanke af stål - dette for at bevare den naturlige CO2 i vinen. For at opretholde friskheden og syren undlades den malolaktiske gæring. Vinen modnes på sit lie (bundfald) i nogle måneder inden aftapning.

Roero Arneis har en flot, blank, lys gylden farve. Den besidder en meget blomster- og frugtagtig aroma i duften, med sprøde nuancer af citrusfrugter, honningmelon og mandler. Smagen er meget præcis, tør og ren, medium-struktureret og med god sprødhed, elegance samt kompleksitet. Den slutter med en smule velour og mineralitet, som giver vinen en lækker, diskret og eksotisk karakter. Passer godt til salater, fisk og skaldyr, til milde supper og lyst kød. Prøv den også til cremede hvidskimmeloste.

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).

Andre populære produkter