Chateau Cheval Blanc 2004

4.995,00 kr
Udsolgt
Information
Type
Rødvin
Land
Frankrig
Område
Bordeaux
Underområde
Saint-Émilion
Årgang
2004
Flaskestørrelse
75 cl
Alkohol %
13,50
Proptype
Kork
Druer
Cabernet Franc  Cabernet Sauvignon  Merlot 
Om produktet

Levende rød og gode ”gardiner”. En voksen bouquet af cassis, cedertræ, læder, frisk pibetobak og marinerede frugter. Smagen er intens og storslået med god fast struktur trods alderen. Flot vin med mange lag frugt som vil fange de fleste med hang til god og vellavet vin.

Château Cheval Blanc (Den hvide hest) er på i alt 41 ha. jord, hvoraf 37 ha. er vinmarker. Disse er opdelt i 3 sektioner. Én parcel ligger op til Pomerol distriktet og besidder en speciel jordsammensætning, én parcel er fyldt med grus og sidste parcel har en mere klassisk jord-sammensætning som ses ofte i Saint Emilion. Hver type jord tilføre druerne specielle karaktertræk. Totalt set består vinmarkerne af 57% Cabernet Franc, 40% Merlot og resten er lige dele Malbec og Cabernet Sauvignon. Den årlige produktion er på ca. 72.000 fl. 1. vin og omkring 30.000 fl. 2. vin, kendt under navnet ”Le Petit Cheval”.
I 1998 køber Bernard Arnault, fra luksusgruppen LVMH, slottet sammen med Albert Frére fra Belgien og ansætter Pierre Lurton som direktør for slottet. Siden er Château Cheval Blanc vokset i kvalitet og er et af de slotte, man skal holde øje med.

Frankrig