Vina Muriel, Rioja Reserva Blanco 2013

199.00 kr
Levering 1-2 dage
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Denne vin repræsenterer tilbagevenden til en stil, der huskes for sin eksklusivitet: lagring af den hvide Viura-drue. Aromatisk afspejler vinen en stor kompleksitet: i det spiller nuancer af citrusfrugter og hvide blomster sammen med fine og ristede krydderier fra fadlagringen. I munden skiller en blanding af friskhed sig ud med en følelse af blødhed og krop, som giver en fornemmelse af længde i munden.
En helt særlig hvidvin

Vina Muriel Reserva Blanco er lavet 100% på Viura druer fra Elciego-området, hvor druen traditionelt har stået i baggrunden for Tempranillo produktionen, men kan altså også selv udvikle fremragende vin

Efter en let presning gæres druerne i nye franske egetønder i 25 dage. Når gæringen er afsluttet, modnes vinen i de samme tønder i yderligere otte måneder. I de første lagringsfaser omrøres vinen med jævne mellemrum fra sin fine bær, hvilket er med til at skabe følelsen af volumen og glathed. Efter fadlagringen tappes vinen på flasken og forbliver i flaskestativet i mindst 18 måneder, inden den går på markedet, hvilket i denne sidste fase gør at vinen opnår en stor kompleksitet og finesse, der gør denne vin så speciel.

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).

Andre populære produkter