Ochoa, Moscatel, 50 cl

Før 125,00 kr 116,37 kr
Spar 8,63
Indhent tilbud
Levering 1-2 hverdage
Information
Alkohol
15,00
Type
Hvidvin
Land
Spanien
Om produktet

Der er lang tradition for at dyrke Moscatel druer i Navarra, men i en periode hvor forbruget af dessertvin på verdensplan var dalende, var de fleste producenter ikke specielt motiverede for at prioritere denne vin, som altid har haft det spanske marked som hovedaftager. Det er heldigvis igen blevet "in" at drikke søde vine andre steder end i Spanien, og flere producenter har forstået, at det først og fremmest er kvalitets dessertvine, som har forbrugernes interesse. Hos Ochoa har man i mange år interesseret sig for Moscatel druen og især for Moscatel "à petits grains" (på spansk: de grano menudo "med små bær"), som er plantet på ejendommen, og som giver de bedste Moscatel vine. To bestemte sydvendte parceller på hver ca. 5 ha. – den ene umiddelbart syd for Olite ved floden Aragón og den anden længere sydpå i Corella ved floden Ebro – er blevet udvalgt præcis til denne drue. Vinstokkene er beskåret efter ”double cordon” princippet for at give en god luftning af druerne, og en grøn høst i løbet af sommeren sikrer en god selektering af druerne. Javier Ochoa insisterer på, at hemmeligheden bag kvaliteten for en god dessertvin er et lavt udbytte, som giver mere koncentreret most og ekstremt sunde og fuldmodne druer. Man kan i dette tilfælde faktisk tale om en vin lavet på senthøstede druer, som man f.eks. laver det i Alsace (Vendanges Tardives) eller i Australien (Late Harvested).

Teknikken bag en sød Moscatel består i at standse gæringen ved en hurtig temperatursænkning, mens vinen stadig har sin delikate sødme og frugtkarakter. Bemærk, at Ochoas Moscatel kun holder en alkoholprocent på 11,5 (5% mindre end mange andre spanske Moscatel), og at den derfor virker meget friskere end almindelige Moscatel.

Ochoa Moscatel har en fantastisk frisk og sprød sødme i både duft og smag og virker utroligt harmonisk. Den balance, man finder mellem sødme, frugt og finesse, er ganske enkelt enestående.

Brug den som et lille glas til apéritif eller sammen med f.eks. frugttærter, sorbet eller soufflé. Bør serveres afkølet men ikke iskold.

Spanien