Swipen voor 2 additionele foto's

Lupe-Cholet, Clos de Lupe, Bourgogne Rouge 2014

Ville købe igen?
Før 199,00 kr 158,33 kr
Spar 40,67
Udsolgt
Serveringsforslag
Information
Alkohol
12,50
Lagring
2;8 år fra høstår
Type
Rødvin
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte de Nuits
Flaskestørrelse
75 cl
Årgang
2014
Proptype
Kork
Druer
Pinot Noir 100%
Serveringsforslag
Fjerkræ Oste - milde Vildt
Om produktet

Clos de Lupé vinens karakter er typisk for Nuits-St.-Georges omend måske lidt kraftigere. Det skyldes den høje alder på ejendommens vinstokke. Rødvinen nyder særlig stor opmærksomhed under vinificeringen og behandles som en af de dyreste. Man høster druerne manuelt og kan således foretage en kritisk sortering af druerne. Gæringen foregår på klassiske store, åbne trækar med indbygget temperaturkontrol, hvor to daglige omrøringer foregår. Clos de Lupé klares med friske æggehvider og modnes derefter i egne kældre i 228 l. træfade i en periode på 12-22 måneder.

Clos de Lupés farve er i nogle årgange en smule lys, men det skal man ikke lade sig narre af. Duften er meget intens og udvikler sig endnu mere efter et par minutter i glasset. Vinen har en flot struktur og dybde med slottets klassiske Nuits-St.-Georges karakter med nuancer af kirsebærsten, marcipan, vanille og sort peber. Det er en meget helstøbt vin, som samtidig er meget charmerende. Udviklingen runder den yderligere af.

Prøv den f.eks. til kødretter med vildt eller lam eller til and med rødvinssauce eller til ikke alt for kraftige oste.

Frankrig

Andre populære

 1. Lupe Cholet, Coteaux Bourguignons 2016
  Lupe Cholet, Coteaux Bourguignons 2016

  Côteaux Bourguignons fra Lupé-Cholet er sammensat af Pinot Noir og Gamay fra forskellige vinmarker i Bourgogne. Efter høsten er druerne gæret på ståltanke med en lille andel hele klaser. Alt dette for at tilføre vinen god aroma og frugtkarakter fra begge druesorter. Vinen bliver derefter presset skånsomt med luftpresse for at undgå aggressiv tannin. En modning med bundfald på større brugte fade bevarer frugtstilen men tilfører samtidigt mere harmoni og en diskret trækarakter. 

  Vinen har en flot, lys, rubinrød farve. Duften er meget åben med toner af røde kirsebær, ribs, hyben og en smule lakridsrod. Smagen er liflig, med god struktur og slutter med ristede toner og lidt marcipan.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  12,50%
  Serveringsforslag
  Fra 107,00 kr
  Spar 12,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 119,00 kr
  • Pris pr. stk. v/6 stk.: 107,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud