Swipen voor 2 additionele foto's

Castelli Del Duca, Le Tre Caravelle Rose Demi Sec

Ville købe igen?
Fra 74,00 kr
Spar 6,00
 • Pris pr. stk. v/1 stk.: 80,00 kr
 • Pris pr. stk. v/6 stk.: 74,00 kr
Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere
Indhent tilbud
Levering 1-2 hverdage
Serveringsforslag
Information
Alkohol
10,50
Appellation
IGT
Type
Mousserende vin
Land
Italien
Område
Emilia Romagna
Underområde
Rubicone
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Dyrkning
Traditionel
Proptype
Kork
Druer
Sangiovese 100%
Serveringsforslag
Apéritif Salater
Om produktet

Fremragende Spumante rosé lavet på 100% Sangiovese. En historisk druesort de fleste forbinder med de elskede vine fra Toscana. Emilia-Romagna anses dog for at være hjemstedet for druen. Efter mange års forskning har man faktisk lært, at to af Sangioveses bedste kloner oprindeligt stammer fra Romagna-egnen. Man kan derfor med god grund sætte en historisk knappenål her. Nok har Toscana førertrøjen på hvad angår god Sangiovese, men Emilia-Romagna er ved at vågne fra sin tornerosesøvn.

Castello del Duca er en del af den berømte Farnesefamilie, som regerede over Piacenza-området fra det 16. til det 18. århundrede. Besøger man området i dag, vil man stadig kunne finde tydelige spor af familiens herredømme på monumenter og i de slotte, som ligger rundhåndet spredt ud over det bakkede landskab.
Der har været produceret vin i provinsen Piacenza siden romertiden, og ser man godt efter i historiebøgerne, vil man kunne konstatere, at vinene blev serveret for både prinser, konger og sågar paver. I dag lever området en mere tilbagetrukket tilværelse hos det madglade folkefærd i Emilia-Romagna.

Regionen er nærmest plastret til med seværdigheder, fantastiske råvarer, restauranter, larmende motorer og forrygende vine. Det er også en rig region med en bil- og motorcykelproduktion (Ferrari, Maserati, Lamborghini og Ducati) samt kendte produkter som
Mortadella-pølser, Parmaskinke, Parmesanost og naturligvis vin.

Underområdet, hvor druerne til denne vin kommer fra, hedder Rubicone og er opkaldt efter en berømt flod, som Julius Cæsar krydsede med sin hær i romertiden. En handling der var ulovlig for en hærfører, da floden fungerede som en grænse. Samtidig skulle den beskytte den romerske republik mod angreb fra egne styrker. Cæsar blev erklæret statsfjende og startede således en borgerkrig.
Området er bredtfavnende ift. de mange forskellige druer der bliver dyrket. Her laves bobler, bobler og atter bobler. Alt fra lambrusco til en række andre spændende mousserende vine. Rødvine på Sangiovese har især også gjort fremskridt. Desværre er det ikke altid, at mousserende juveler som denne når ud til eksportmarkedet. Men man har jo lov til at være heldig.

Castello del Duca bliver konsulteret af en af Italiens mest berømte winemakere, Carlo Corino, og hører i dag under Medici Ermete. Firmaet er en sammenslutning af 1000 små producenter, som høster fra ca. 2500 hektarer. Baggrunden for sammenslutningen er at løfte Emilia - Romagna ud af dets tilbagetrukne tilværelse ved at øge kvaliteten i området - en mission som ser ud til at lykkes.

Italien

Andre populære

 1. Feudo Italia, Lambrusco
  Feudo Italia, Lambrusco

  Feudo Italias Lambrusco er koncentreret og smagfuld med rige frugtaromaer af jordbær, boysenbær og kirsebær - perfekt til sommerens desserter og eftermiddage. Lambrusco laves på blå druer af samme navn i italienske Emilia-Romagna. De tørre udgaver er særdeles madvenlige, mens de søde er lækre at servere til bærdesserter og i skyggen. Vinens mousse opstår ved kort anden gæring i tank, så de rene frugtsmage bevares. Dyb rød farve, cremet mousse og velafstemt sødme, som supplerer den lille fine mængde tanniner smukt - en sikker vinder på en varm sommerdag, hvor menuen står på jordbærdessert i skyggen.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  9,50%
  Serveringsforslag
  79,00 kr
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 2. Fiocco di Vite, Moscato d'Asti DOCG
  Fiocco di Vite, Moscato d'Asti DOCG

  Umiddelbart virker Moscato d’Asti som en let sorgløs vin, man som vindrikker kan nyde i de varme sommermåneder uden større tanke på kvalitet, terroir eller pris. Dette på trods af, at druerne dyrkes efter et meget veldefineret regelsæt, hvor druedyrkernes arbejde er strengere reguleret, end det er gældende for f.eks. druedyrkerne i Champagne. 
  Druerne til Moscato d’Asti dyrkes typisk på den øverste eller dele af skråningerne, hvor klimaet er for koldt til at modne Nebbiolo og Barbera. Det køligere klima kommer Moscatodruen til gavn, da dens modningsperiode hermed forlænges med større kompleksitet og bedre syrebalance til følge. 
  Endvidere skal druerne komme fra skråninger, som har en hældning på mellem 30 og 50%, hvilket betyder, at det stort set er umuligt at høste dem med en maskine, da terrænet er for stejlt. 
  Der må maksimalt høstes 70 hl pr. ha (mod 84– 87 hl i Champagnedistriktet),og druerne skal komme fra kommunerne Alessandria, Cuerne eller Asti i Piemonte. 
  Vinen skal vinificeres i distriktet, men den drikkes hovedsagligt udenfor Italien, da 85% af produktionen eksporteres. Dette kan vi glæde os over, da Asti Spumante er et fantastisk og ofte yderst undervurderet alternativ til den søde Champagne.
  Langt den overvejende del af Moscato d’Asti vinificeres og sælges af 18 store firmaer. Ficco di Vite Moscato d’Asti er ingen undtagelse, da den kommer fra firmaet Torso, som høster fra i alt 612 ha,  hvoraf størstedelen af vinmarkerne er lejede.  

  Vinifikation
  Laves delvist via Cuvée Close, hvor mosten gæres op til 4%, hvorefter gæringen stoppes via afkøling og filtrering (vinen opbevares ofte på dette stadium, til at den er solgt). Vinen kommer derefter på et lukket system, hvor den tilsættes sukker og gær og gærer op til 5,5 % for så igen at blive afkølet, filteret og aftappet.
  Ville købe igen?
  Alkohol
  5,50%
  Serveringsforslag
  Fra 78,00 kr
  Spar 7,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 85,00 kr
  • Pris pr. stk. v/6 stk.: 78,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 3. Zucchi, Lambrusco dell´Emilia, Vino Frizzanto Secco
  Zucchi, Lambrusco dell´Emilia, Vino Frizzanto Secco

  Pinkfarvet med flotte perler. Tør og klarer derfor nemt de lette sommeretter.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  10,50%
  Serveringsforslag
  Fra 69,00 kr
  Spar 6,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 75,00 kr
  • Pris pr. stk. v/6 stk.: 69,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere
  Levering 6-7 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 6-7 hverdage
  Indhent tilbud
 4. Marchesi di Barolo, Asti Spumante DOCG
  Marchesi di Barolo, Asti Spumante DOCG

  Frisk og charmerende duft og sødmefuld smag. Et særdeles indbydende glas mousserende vin.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  7,50%
  Før 150,00 kr 127,97 kr
  Spar 22,03
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud