Dehesa Valdelaguna, Montelaguna Seleccion 2015

275,00 kr
Indhent tilbud
Levering 1-2 hverdage
Serveringsforslag
Information
Lagring
4;9 år fra høstår
Appellation
AO
Type
Rødvin
Land
Spanien
Område
Ribera del Duero
Årgang
2014
Appellation
AO
Dyrkning
Traditionel
Flaskestørrelse
75 cl
Alkohol %
15,00
Proptype
Kork
Druer
Tempranillo 100%
Serveringsforslag
Krydrede retter Mørkt kød
Om produktet

Montelaguna blev grundlagt i 2005, hvor José og hans far omdannede deres gamle stenhus til et vineri for selv af vinificere de druer, som de hidtil havde solgt til lokale négocianter.
Ejendommen dækker i alt 300 ha, hvoraf det dog kun er de 14 ha, der er tilplantet med vinstokke. De resterende 286 ha er udlagt til skovarealer og kornmarker, hvilket er med til at give en større biodiversitet i vinmarkerne. Yderligere er vinmarkerne plantet på den højest beliggende del af ejendommen - i 900 meters højde - hvilket er af en stadig større betydning, da det køligere klima forlænger druernes phenoliske modning og derfor virker som en modvægt til til de stadigt stigende temperaturer.
Resultatet er en vin, som umiddelbart har en højere syrebalance og mere kompleks aroma, hvilket ultimativt giver en bedre vin.

Reservaen laves udelukkende af de bedste druer og kun i de absolut bedste årgange. Druerne håndsorteres først i vinmarken og derefter i vineriet, inden den endelige assamblages (blanding) fastsættes ud fra individuel vurdering af enkelte fade.

Spanien