Domaine d'Ourea, Cotes du Rhone 2014

135,00 kr
Udsolgt
Serveringsforslag
Information
Type
Rødvin
Land
Frankrig
Område
Rhône
Underområde
Côtes du Rhône
Årgang
2014
Flaskestørrelse
75 cl
Alkohol %
13,50
Druer
Cinsault 20% Grenache Noir 60% Mourvèdre 20%
Serveringsforslag
Fjerkræ Lyst kød Mørkt kød
Om produktet

Som alle andre vinmarker på Domaine d’Ouréa, dyrkes Vacqueyras-markerne økologisk. Côtes-du-Rhône er sammensat af 60% Grenache, 20% Cinsault og 20% Mourvèdre. Der høstes udelukkende manuelt (25 hl./ha!) i små kasser af 12 kg. for at undgå masning og oxydering under transport. Gæringen foregår separat med hele drueklaser efter en let masning, hver druesort for sig, og varer ca. to uger (uden anvendelse af svovl). Under de 6 måneder lagring på klassiske betontanke og inden aftapning anvender man dog en smule SO2. Sammensætningen (assemblage) af de forskellige vine foregår før aftapningen.

Côtes-du-Rhône fra Domaine d’Ouréa kombinerer de aromatiske, sprøde toner fra de yngre Grenache og Cinsault vinstokke med den mere struktureret stil fra Mourvèdre. Desuden tilfører Grenache-druer fra ældre vinstokke mere dybde og kompleksitet. Vinen er derfor både charmerende og liflig, med god fylde og en meget betagende frugtrig og krydret eftersmag.

Prøv den til grøntsagsretter (ratatouille, gratinerede retter), til kødretter med fjerkræ, svinekød, kalvekød, samt til diverse pasta- eller risottoretter.

Frankrig