Domaine du Seminaire, Valréas Cotes du Rhone Village 2013

100,00 kr
Udsolgt
Serveringsforslag
Information
Type
Rødvin
Land
Frankrig
Område
Rhône
Underområde
Côtes-du-Rhône Villages
Årgang
2013
Dyrkning
Økologisk
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Alkohol %
14,50
Proptype
Kork
Druer
Grenache Noir 80% Syrah 20%
Serveringsforslag
Mørkt kød Oste - kraftige Vildt
Om produktet

Da Herve Pouizin overtog den daglige ledelse af Domaine du Seminaire i 2003, var han fjerde generation i Pouizin familien til at lede ejendommen, der ligger smukt blandt gamle egetræer og lavendelmarker i bakkerne ovenover landsbyen Valreas.

Ejendommen består af 100 ha, hvoraf de 40 ha er udlagt som vinmarker, som man langsomt er ved at omkonventere til økologisk dyrkning.
Vinen vinificeres med så lidt indblanding som overhovedet muligt på store cementtanke - en vinificeringform som er yderst velegnet til Grenache, og som stadig benyttes af nogle af de førende ejendomme i Châteauneuf-du-Pape.
Netop vinmarkernes beliggenhed i højderne er i takt med den globale opvarmning og søgning efter en stadig større phenolisk modning, blevet af en større betydning. Højden betyder nemlig, at messoklimaet i vinmarken bliver køligere, hvilket giver vinen en højere syre, hvilket igen gør det muligt at opnå en fuld phenolisk modning samtidig med, at vinen bibevarer sin balance.

Domaine du Seminaires Côtes-du-Rhône Villages bliver høstet fra 50-70 år gamle vinstokke med et udbytte på 30 hl pr ha. Vinmarken har en syd/ syd-østlig eksponering og en jordbund, der er en blanding ler og limestone, hvilket holder perfekt på vandet - en egenskab, der er særdeles vigtig i den lange varme og tørre sommerperiode.

Frankrig

Andre populære

 1. Delas Freres, Cotes-du-Rhone Saint Esprit 2017
  Delas Freres, Cotes-du-Rhone Saint Esprit 2017
  Før 115,00 kr 110,63 kr
  Spar 4,37
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 2. Domaine du Seminaire, Cotes du Rhone 2019
  Domaine du Seminaire, Cotes du Rhone 2019
  85,00 kr
  Levering 3-4 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 3-4 hverdage
  Indhent tilbud