Marc Rougeot, Pommard 2011

369,00 kr
Udsolgt
Serveringsforslag
Information
Type
Rødvin
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte de Beaune
Årgang
2011
Flaskestørrelse
75 cl
Alkohol %
12,51
Proptype
Kork
Druer
Pinot Noir 100%
Serveringsforslag
Mørkt kød Oste - milde Vildt
Om produktet

Marc Rougeots parcel i Pommard ligger på vinmarken ”En Chaffaut”, som ligger i dalen neden for landsbyen, langs Beaune-Chagny D974-vejen. Her giver en ordbund af tunge aflejringer (ler, sand, småsten og kalk) generelt farverige, kraftigere og strukturerede vine, med god modningspotentiale.

Druerne er høstet manuelt ved optimalmodning og transporteres til kælderen i små kasser for at undgå masning og oxydering. Marc Rougeot foretager en selektering af druerne, både under plukningen og ved ankomsten til kælderen. Efter en 100% afstikning og en skånsom masning, starter den alkoholisk gæring i åbne trækar og varer ca. 20 dage, inden masken presses fra. Den klar vin bliver hældt på træfade (228 l., 20-30% nye, alt efter årgangen) af fransk eg. Vinen gennemgår først en malolaktisk gæring og modnes derefter i 12-14 måneder. Den aftappes uden klaring eller filtrering.

Pommard fra Domaine Marc Rougeot har en flot, dyb, rubinrød farve. Duften er åben og samtidig dyb, med toner af kirsebær og hindbær, samt en sund nuance af træfad. I smagen er vinen sprød og meget frugtrig, en smule på den tørre stil først, men ret hurtigt udvikler den velour og kødfuldhed. Selv om druerne kommer fra området i Pommard, hvor man normalt laver vine i den tunge ende, er Marcs vin alt andet end tung: Den slutter ganske harmonisk og med god frugt og charme, men den afrundet tannin varsler samtidig om en god udviklingspotentiale.

Serveres til retter med lam, kalv, okse og vildt. Må gerne iltes i ½ - 1 time på karaffel.

Frankrig