Domaine Catherine, Carianne Côtes du Rhône 2014

100,00 kr
Udsolgt
Serveringsforslag
Information
Type
Rødvin
Land
Frankrig
Område
Rhône
Underområde
Côtes du Rhône
Årgang
2014
Dyrkning
Økologisk
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Alkohol %
14,50
Proptype
Kork
Druer
Carignan 10% Grenache 65% Syrah 25%
Serveringsforslag
Krydrede retter Mørkt kød Vildt
Om produktet

Beliggende på en bakketop midt i det billedskønne provencalske landskab, er det svært at benægte Cariannes skønhed. Dette gør sig også gældende for vinene, og Carianne har længe været anerkendt som den bedste af de 17 villages-landsbyer. Af samme årsag er byen også blevet tilbudt cru-status på linje med landsbyer som Gigondas og Chateauneuf-du-Pape, et tilbud som de dog afslog med den begrundelse, at de befandt sig jo udmærket som den ledende villages-landsby, og derfor så de ikke nogen grund til at ændre på dette. Vinene fremstår, grundet vinmarkernes høje beliggenhed, en anelse køligere og balancerede end vinene fra f.eks nabobyen Rastau.

Vinen fra Catherine le Goeuil er ingen undtagelse. Catherine og hendes familie kom til Carianne i 1993 og købte, på trods af at de absolut ingen forstand havde på vitikulture og vinifikation, et 6 ha stort domaine.
Allerede under den første behandling af vinmarkerne blev Catherine syg, og kursen var derefter klar for familien, der omlagde dyrkningen til økologi. I en landsby med i underkanten af 1000 indbyggere, hvoraf kun 2 andre dyrkede deres vinmarker økologisk, er det en underdrivelse at sige, at dette blev modtaget med en vis skepsis af deres naboer. I dag fremstår Catherine som en af landsbyens absolut bedste producenter.

Stilen er ekstremt klassisk ja nærmest rustik, men med en vis finesse som er fuldstændig i tråd med terroirens identitet. Der laves kun 1600-2100 kasser vin på domainet om året, og det er derfor en kamp at få fat i flaskerne. En kamp, der dog er værd at kæmpe, da vinen efter lagring i kælderen belønner én så rigeligt med toner af spidsmorkler, kakaopulver, brombær og læder.

Frankrig