Domaine Francois Pinon, Vouvray Sec 2015

175,00 kr
Udsolgt
Serveringsforslag
Information
Appellation
AOP
Type
Hvidvin
Land
Frankrig
Område
Loire
Underområde
Vouvray
Årgang
2015
Dyrkning
Økologisk
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Alkohol %
12,50
Proptype
Kork
Druer
Chenin Blanc 100%
Serveringsforslag
Fisk (på grillen) Skaldyr Tapas
Om produktet

Francois Pinon er en af områdets allerbedste producenter. Et besøg på domainet er som at træde ind i en tidslomme. Kun få ting har ændret sig i de syv generationer, familien har ejet vinhuset. Blandt andet er der aldrig tilkøbt eller frasolgt jord, så Francois dyrker stadig præcist de samme paraceller som hans tip- og tiptipoldefar. Siden 2003 har de dyrket økologisk, så i vinmarkerne er alt også forblevet uændret. Det vil sige, at der stadig pløjes med hjælp af heste (for at bibeholde jordens struktur), vinstokkene udskiftes kun via sélection massale (via stiklinger fra den pågældende vinmarks bedst præsterende vinstokke), og der bruges naturligvis ingen sprøjtemidler.
I vineriet arbejdes der efter de samme principper. Der bruges kun naturlige gærstammer, og kun yderst begrænsede mængder svovl tilsættes. Vinene lagres på de gamle fade (foudres), som er gået i arv fra far til søn.

Som I kan se på etiketterne, har der heller ikke været den store udvikling, men hvad gør det, når kvaliteten er i top. Hele tankegangen hos Francois Pinon er langt fra kommerciel. Tid er ikke et begreb, man tager hensyn til., og der skal ikke ekspanderes, men blot vedligeholdes, indtil den næste generation er klar til at tage over.
Disse vine er herligt ”old school”. Dermed menes ikke, at man er vendt tilbage til noget gammeldags, men fordi man aldrig har flyttet sig derfra. Alt sammen i ordets mest positive betydning.

Kompleks, tør og med et fint lille bid, som gør vinen ideel til mad.

Frankrig