Pavelot, Aloxe Corton 2013

Fra 307,00 kr
Spar 28,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 335,00 kr
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 307,00 kr
Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
Indhent tilbud
Levering 7-8 hverdage
Serveringsforslag
Information
Type
Rødvin
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte de Beaune
Årgang
2013
Flaskestørrelse
75 cl
Alkohol %
12,51
Proptype
Kork
Druer
Pinot Noir 100%
Serveringsforslag
Fjerkræ Mørkt kød Oste - kraftige Vildt
Om produktet

Appellationen Aloxe-Corton ligger i kommunen af samme navn - dog skal der bemærkes, at 8,5 ha. 1. Cru marker med appellation Aloxe-Corton rent faktisk ligger i nabokommunen Ladoix-Serrigny. Det er en af de nordligste kommuner i Côte-de-Beaune og samtidig den mindste, med kun 245 ha. Flere ejendomme er dækket med de farverige keramiktagsten, som man også finder på Hospices de Beaune.

Pavelots Aloxe-Corton kommer fra en enkelt lille parcel på 0,23 ha., som ligger lige ved foden af det berømte Corton-skråning. Jordbunder her er ret dyb og består hovedsageligt af kalk og mergel. Vinstokkene på parcellen er mere end 50 år gamle og giver en meget lille udbytte med meget koncentrerede druer.
Druerne høstes manuelt med en selektering både under plukningen og ved ankomsten til kælderen. En 100% afstikning foretages efterfulgt af en skånsom masning. Druerne bliver derefter overført i tanke som er nedkølet til 12°C og vinen gennemgår en macerering i 3 dage for at få en god farve-, aroma- og smagsekstrakt. Efter en naturlig opvarmning starter gæringen, som varer i 15 dage, med løbende omrøringer. Efter endt gæring lader man vinen løbe naturligt fra tanken (”vin de goutte”). Efter en naturlig bundfældelse i 24-48 timer, bliver vinen overført til fade (25% nye), hvor den gennemgår en malolaktisk gæring og bliver modnet i 12 måneder.

Aloxe-Corton har en flot, dyb, rubinrød farve. Duften er meget aromatisk, med toner af kirsch (røde kirsebær) og røde blomme. I smagen afslører vinen en god frugtsødme, med nuancer af skovbær (tranebær, tyttebær) og samtidig en god struktur og velour. Den virker kraftigere end f.eks. Savigny og selv om den giver en god oplevelse i sin ungdom, er det helt klart en vin som vil vinde i harmoni og fylde med lagring (3-5 år). Vinen har en god mineralitet til sidst og toner af milde krydderier.

Serveres i store glas! Prøv den f.eks. til braiseret kalv eller okse, til fuglevildt eller til osten Epoisse.

Frankrig