Swipen voor 2 additionele foto's

Vinpakke - Tysk Riesling

Ville købe igen?
Før 523,00 kr 423,00 kr
Spar 100,00
Indhent tilbud
Levering 1-2 hverdage
Information
Type
Hvidvin
Land
Tyskland
Druer
Riesling 100%
Om produktet

Når man siger Tyskland siger man også Riesling. Tyskland er et af de hotteste vinlande i verden lige nu. Det er der flere årsager til; Man har i de seneste 10 år for alvor genetableret sig og vundet den anerkendelse tilbage som man mistede efter 2 verdenskrig. Her blev der fokuseret på at producere store kvantiteter af halvsøde og søde vine, markerne blev beplantet med druen Müller Thurgau som var gavmild med sit høstudbytte og nem at dyrke. Alt dette var med til at ændre folks opfattelse af Tysk vin, og dette har man lidt under i mange år. Idag er virkeligheden en anden. I takt med at forbrugerne efterspørger mere elegante vine med mindre fad og højere syre, samt et ekstremt højt niveau hos de Tyske Producenter generelt, er tiden kommet for Riesling og Spätburgunder til at brillere.

Tyskland består af 13 vinregioner. I denne pakke beskæftiger vi os med 4 af de mest kendte regioner; Pfalz, Mosel, Rehingau og Franken. Hver region producere Riesling i sin egen stil. Fælles for alle Riesling vine er dog at uanset om vinen er tør eller sød, vil syren altid være høj. Bla. derfor egner Riesling sig godt til mange forskellige typer mad.

Hvis du smager de 4 vine ved siden af hinanden vil du opleve at;

Mosel Riesling har et højere indhold af restsukker kombineret med aromaer af bla. lime, fersken samt honning.
Rheingau Riesling er knastør uden restsødme, vinene herfra er de mest mineralske med aromaer af våde sten og kridt. Rheingau vil man typisk kunne identificere på den højeste syre af alle.
Pfalz Riesling er typisk også tør, men er mere frugtige, nogle vil sige tropiske. Disse kan bla. dufte af litchi, melon og citrusfrugt.
Franken ligger sig tæt op ad Pfalz, vinstilen her er typisk også tør, aromatisk er det gerne lime, æbler og hvide blomster man finder i disse vine.

Tyskland

Andre populære

 1. Vinpakke - Hvidvins ABC pakken
  Vinpakke - Hvidvins ABC pakken

  Hvilken type hvidvine findes der, hvad kan jeg lide og hvilke vine passer til maden?
  Der findes naturligvis et hav af forskellige grønne druer og endnu flere forskellige typer af vin. Vi har dog forsøgt at lave en "Hvidvins ABC" hvor du finder 3 typiske hvidvine på 3 af de mest kendte grønne druesorter i verden; Chardonnay, Riesling og Sauvignon Blanc.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,00%
  Før 459,00 kr 350,00 kr
  Spar 109,00
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 2. Vinpakke - Piemonte rundt
  Vinpakke - Piemonte rundt

  I det nordlige Italien ligger Piemonte - centralstationen for store vine i Italien. Regionen har et væld af vine, men tre druer sidder nu tungt på tronen over kongeriget Piemonte: nebbiolo, barbera og dolcetto. Alle er vidt forskellige, og har deres særegne kvaliteter. Smag dig igennem det, og mærk italiens regenter suse i dine åre.

  Barolo
  Full bodied, intense, voldsomme, nådesløse og helt fantastiske Barolo. Nebbiolo er druen bag, som giver nogle af verdens største vine. Vinene er ikke for nybegyndere, da der både er masser af syre og tannin. Men for den garvede vindrikker, er barolo sagen. Maskuline og robust fylder den ganen med aromaer af kirsebær, roser, læder, ler og anis. Massive tanniner kræver ilt, så de kan blive tæmmet.

  Barbaresco
  En feminin version af nebbiolo. Barbaresco er dronningen, der med en dragende karakter som fremstår sofistikeret, dyb, interessant og til tider sexet med sin rubinrøde farve i glasset, hvor der bydes på utallige lag af kirsebær, roser og krydderier. Balanceret syre danser i på tungen med finmaskede tanniner, mens de frugtige og florale aromaer vugger i ganen. Tanninerne i barbaresco er knap så angribende som barolos.

  Barbera
  Barbera står desværre lidt i skyggen for nebbiolo, som soler sig i sin succes. Barbera er mere ligetil uden ret mange tanniner, men med en stadig frisk syre i kombination med masser af frugt: kirsebær, jordbær, violer og anis. Kroppen er lettere og vinen mindre hidsig end nebbiolo.

  Dolceto
  Den ukendte hverdagsdrue. Bruges i høj grad af folkene i Piemonte selv, når tørsten trænger sig på. Dolcetto placere sig lige imellem barbera og nebbiolo, ved at have moderart syre og tannin og en mørkere frugt end sine naboer. Vinene er præget af brombær, blommer, sorte kirsebær, violer og chokolade.

  Ville købe igen?
  Før 774,00 kr 599,00 kr
  Spar 175,00
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 3. Vinpakke - Top 3 "Nye Trends"
  Vinpakke - Top 3 "Nye Trends"

  I vinens verden er vi vanemennsker, og har tendens til at vælge de samme vine, som vi plejer - for dem kender vi og er trygge ved! Men sagen er, at der er en verden af vine og druer, som venter på at blive opdaget, ligesom markedet konstant er i bevægelse og nye trends dukker op. Vi har samlet denne pakke med 3 af de nye hotte trends som der bliver talt om i vinens verden lige nu. Hvis du vil blære dig overfor dine vin venner, er det 3 vine du SKAL kende.

  Albarino fra Rias Baixas:
  De bedste eksempler af Albariño kommer fra det nordvestelige hjørne af Spanien nærmere betegnet Rias Baixas. Vinene skriger på skaldyr og fiskeretter, som den supplere glimrende med sin høje syre, bløde velour-mundfølelse og varierende citrus indslag. Er man til f.eks. pinot blanc og grüner veltliner, vil man elske albariño. Smagen og duften er præget af citroner, lime, pærer, appelsinskal og voks.

  Nerello Mascalese fra Etna:
  Mange "Vinnørder" snakker om vulkanjord lige nu. Og Etna er måske det bedste eksempel på den nye bølge af vine som har taget mange med storm. Druen som de fleste kender fra Etna hedder Nerello Mascalese. Druen har en svag rubinrød farve, fintmaskede medium tanniner og frugtaromaer af kirsebær og hindbær i kombination med læder, tobak, kanel og skovbund. Kompleks, elegant og slank.

  Mencia fra Bierzo:
  Bierzo er på rekord tid blevet kendt i vinkredse. Området som ligger lige på grænsen til Galicien i det nordvestlige hjørne af Spanien er kendt for druen Mencia. Vinstilen her er mere kølig og mineralsk end hvad man ellers forbinder med andre Spanske vine. Det skyldes bla. højt beliggende Vinmarker. Vinene herfra har ofte en urtet aromaprofil som man bla. også kan finde i Cabernet Franc fra Loire.

  Ville købe igen?
  Fra 391,00 kr
  Spar 43,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 434,00 kr
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 391,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
  Levering 2-4 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 2-4 hverdage
  Indhent tilbud
 4. Gut Hermannsberg, Just Riesling 2017
  Gut Hermannsberg, Just Riesling 2017

  Forfriskende, harmonisk og livlig. Slank, aromatisk og mineralsk. Typisk tysk Riesling med noter af grønt æble, fersken og citrus. Et imponerende niveau for en entry-level vin! Drik den til salater, enkle retter med fisk og til pasta.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  11,50%
  Serveringsforslag
  Før 129,00 kr 106,67 kr
  Spar 22,33
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud