Tenuta San Leonardo, Vette di San Leonardo 2017

Fra 144,00 kr
Spar 15,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 159,00 kr
  • Pris pr. stk. v/3 stk.: 144,00 kr
Tilbuddet gælder ved køb af 3 stk. eller mere
Indhent tilbud
Levering 3-4 hverdage
Serveringsforslag
Information
Type
Hvidvin
Land
Italien
Årgang
2017
Flaskestørrelse
75 cl
Alkohol %
12,50
Serveringsforslag
Fisk - lys Oste - milde
Om produktet

Med årgang 2011 introducerede Tenuta San Leonardo Vette di San Leonardo, en hvidvin udelukkende lavet på Sauvignon Blanc. Det er altid spændende, når en inkarneret rødvinsproducent som Tenuta San Leonardo pludselig beslutter sig for at lave en hvidvin. 'Vi ønskede at vise med denne vin, at den perfekte balance mellem mineralitet, righed og stramhed, vores vingård er kendt for, også kunne komme til udtryk i en hvidvin', siger Marquis Carlo Guerrieri Gonzaga. 'Derfor valgte vi lige præcis Sauvignon Blanc, som ved dyrkning i vores vinmarker giver den sprødhed og elegance vi gerne vil have frem, i overensstemmelse med vores filosofi her på gården'.

San Leonardos Sauvignon Blanc er plantet i 1996 og 2005 i den nordligste del af ejendommen. Her præger spidse bjerge (Vette på italiensk) landskabet, og det er dem, som har givet ideen til vinens navn. Druerne er håndplukkede, og efter deres ankomst til vingården gennemgår de en kort skindmaceration, hvorefter de bliver skånsomt presset. Gæringen foregår på ståltanke og efter gæringen få vinen lov at hvile og bundfælde naturligt på sit 'lie' (bundfald) i nogle måneder.Duften er ret klassisk Sauvignon Blanc, med en god kølighed og nuancer af hyldeblomst og stikkelsbær. Med lidt iltning får vinen rundere og mere 'gullige' toner, med karakter af vilde blomster og citrusfrugter. Smagen er holdt i den stramme stil - ren tør, struktureret, og med god finesse til sidst.

Den er mere elegant end kraftig og minder derfor meget i stilen om rødvinene fra samme ejendom - noget som har været tilsigtet. Server den sammen med grillede fisk, skaldyr serveret 'naturel' med f.eks. lime eller citron.

Italien