Torbreck Vintners GMS 2013

Ville købe igen?
150,00 kr
Udsolgt
Information
Type
Rødvin
Alkohol
14,50
Land
Australien
Område
South Australia
Underområde
Barossa Valley
Om produktet

Torbreck producerer, hvad Robert Parker betegner som "nogle af jordens mest spændende vine", - og husets ejer, David Powell, er i The Wine Advocate blevet kåret som "Winemaker of The Year". Blot for at nævne et par af de flotte udmærkelser David Powell indtil videre har opnået…

David er vinproducent af den nye australske skole. Hans stil er præget af så lidt indblanding som muligt, men med vingårdens placering i Barossa Valley er han i få tilfælde nødsaget til at kunstvande, lige som han ind i mellem må tilføre vinene en begrænset mængde syre.Man kan godt undre sig lidt over, hvor langt Dave Powell er nået på så kort tid! Vinhuset blev nemlig først grundlagt i 1994, da Dave havde fundet og købt de små parceller af ældgamle vinstokke, som i dag er fundamentet for Torbrecks vine.

Fysisk set kan Torbreck kun betegnes som et meget minimalistisk vinhus, – det består kort og godt af noget, som kunne ligne et læskur til får, to cementtanke og en primitiv pumpe.

Navnet Torbreck er i øvrigt som mange af vinnavnene af skotsk oprindelse og skal ses som en hyldest til landet, hvor Dave tidligere arbejdede. Således er f.eks. Woodcutter opkaldt efter de skotske skovhuggere, mens husets flagskib, Run Rig, har fået navn efter det populære skotske band.

Torbrecks vinstil er en flot forening af den klassiske Barossavin og det bedste fra Frankrigs Rhônedal. Nuancerige og bløde vine med en næsten cremet struktur, der allerede forfører ved første smagsindtryk.

Parker kalder faktisk også husets Run Rig for "La Mouline of Australia", hvorved han hentyder til enkeltmarkscuvéen fra Guigal's Hermitage, der ligger med både skyhøje priser og point.Vine som Run Rig får derfor også nemt de virkelige vinentusiaster til pungen, selv om prisen ligger omkring 1.500 kroner flasken.

Men - selvfølgelig laver huset dog også vine i et mere menneskeligt prisleje, hvor bl.a. husets "indstigningsmodeller", GSM og Woodcutters, kan anbefales som noget af det mest lækre at nyde i den priskategori.Torbreck henter druerne til GSM fra flere forskellige vindyrkere og fra flere forskellige vinmarker - lige fra den sydligste til den nordligste del af Barossa Valley.

Der er ingen specificerede krav til de enkelte vindyrkere, da det først besluttes, om man vil købe druerne, når man kender kvaliteten. Fælles for druestokkene er dog, at de hovedsageligt dyrkes som bush wines uden brug af kunstvanding og udelukkende beskæres i hånden

Australien

Andre populære

 1. Chateau Fombrauge Grand Cru 2008
  Chateau Fombrauge Grand Cru 2008

  Som yngre kan rødvinen i starten godt virke lidt lukket, men efter lidt tid i glasset frigøres en kompleks duft af moreller og ristet kaffe. Rund, indbydende smag, fyldt med bløde tanniner, røde frugter og noter af lakrids. Flot koncentreret og i perfekt balance – en smuk rødvin. Afslutningen er behagelig og lang med elementer af mokka.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,50%
  Serveringsforslag
  Før 330,00 kr Fra 285,00 kr
  Spar 45,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 330,00 kr
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 285,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 2. Errazuriz, Don Maximiano Founder's 2013
  Errazuriz, Don Maximiano Founder's 2013

  Dybrød farve. Dyb, rig og solmoden duft af Cabernet druer, der følges op af en kraftig og eminent koncentreret, fyldig og nuanceret smag.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,00%
  Serveringsforslag
  Før 595,00 kr Fra 523,00 kr
  Spar 72,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 595,00 kr
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 523,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud