Antica Casa Vinicola Scarpa

Antica Casa Vinicola Scarpa

Antica Casa Vinicola Scarpa blev grundlagt af Antonio Scarpa i 1854 i Monferrato - Piemonte. Scarpa var på mange måder pionerer i Piemonte.
De var blandt andet nogle af de første der selv aftappede Barolo’er tilbage i 1949, og de var ligeledes med til at grundlægge Barolo/Barbaresco Consorizio – sammenslutningen af producenter fra de to distrikter.

Det er egentlig først i 1960’erne at datidens ejer Mario Pesce begyndte at producere kvalitetsprodukter for alvor. Sammen med producenter som Bruno Giacosa og Angelo Gaja revolutioner de vinifikationsmetoderne ved brug af kontrolleret gæringer, brug af fade og markant større drue-selektering i markerne.

På daværende tidspunkt anså man Barbera-druen som en lidt tyndbenet druesort der kun blev brugt som billig lokal vin. Mario Pesce ville ændre dette. Sammen med producenten Braida (Bricco dell’Uccellone) revolutionerede han holdningen til Barbera ved at producere Piemontes første top-Barbera’er! De har lige siden  1960’erne været èn af de bedste Barbera-producenter med bl.a deres ”La Bogliona”.

Vini Scarpa ejer 50 ha. hvor af de 27 ha. er beplantet med vinstokke. Resten af arealet er dyrket med skov der benyttes til bl.a trøffeljagter.
Vini Scarpa er kendt som traditionalisten og traditionalisterne”. De ønsker at producere deres vine så oprindeligt som overhovedet muligt. De benytter ingen pesticider i markerne, og markbesiddelserne dyrkes så økologiske som muligt dog uden de har fået et bevis derpå.

Vini Scarpa vinificerer på store gamle franske Allier botti-grandi, hvilket som det eneste er lidt utraditionelt hos dem, da de fleste andre producenter benytter slovenske fade. Huset synes dog at Allier-fadene giver en mere fin og elegant duft og smag til deres vine. Siden 1960’erne har Vini Scarpa gemt deres bedste vine år efter år. Det bevirker nu at de har et ”vin-bibliotek” med over 45.000 gamle flasker! 

Filtrer
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
1 stk
1 stk
1 stk

Antica Casa Vinicola Scarpa

1 vare

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Scarpa, Barbera d'Asti DOCG 2013
  Scarpa, Barbera d'Asti DOCG 2013

  I duften fornemmer man umiddelbare toner af kirsebær, som er klassiske for Barbera. I smagen har vinen Barberas typiske tørhed men også god velour og rundhed. Den udvikler sig flot i glasset og slutter meget harmonisk og kødfuld.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,50%
  Serveringsforslag
  Før 179,00 kr Fra 160,00 kr
  Spar 19,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 179,00 kr
  • Pris pr. stk. v/3 stk.: 160,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 3 stk. eller mere
  Levering 4-5 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 4-5 hverdage
  Indhent tilbud

Antica Casa Vinicola Scarpa

1 vare

pr. side