Borgo Scopeto, Toscana, Italien

Borgo Scopeto, Toscana, Italien

Borgo Scopeto Ejendommen nær Castelnuovo Berardenga få km. fra Siena er grundlagt i år 1000 og var dengang en del af landbrugsbesiddelsen for bispen i Siena. Det flotte tårn på ejendommen er bygget i 1200-tallet og var en del at et større forsvarsværk. I begyndelsen af det 14. årh. forærede kirken ejendommen til en af de mest betydningsfulde familier i Sienna, Sozzini, som beholdt den i mere end 5 århundreder. Under de nye ejere blev Borgo Scopeto hurtigt til et mødested for humanister, kunstnere og digtere – ofte anklaget for kætteri og på flugt fra kirken. Alt dette kan man læse om, når man benytter sig af de fremragende hotel-faciliteter, bygningen tilbyder i dag.

Selvom ejendommen havde produceret vin i flere århundreder, var det først med årgang 1990, at vinen blev solgt under slottets egen etiket. Fra og med årgang 1998 er ansvaret for vinificeringen på slottet overtaget af en af de mest anerkendte Brunello producenter i området – Caparzo.

Filtrer
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
1 stk
1 stk
1 stk
1 stk

Borgo Scopeto, Toscana, Italien

1 vare

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Borgo Scopeto, Chianti Classico Riserva 2012
  Borgo Scopeto, Chianti Classico Riserva 2012

  Borgo Scopeto Riserva er meget intens i farve og fed på glasset. Duften er samtidig meget delikat og kompleks med toner af små vilde kirsebær og sarte nuancer af kanel, muskatnød og vanille. I smagen er vinen meget fyldig og den velouragtig karakter pakker tannin utrolig godt ind. Vinen er meget harmonisk og lang i eftersmagen.

  Ville købe igen?
  Druetype
  Sangiovese 100%
  Alkohol
  13,50%
  199,00 kr

Borgo Scopeto, Toscana, Italien

1 vare

pr. side