Boroli Vine

Boroli Vine

Familien Boroli har været fast forankret i Piemonte siden 1831, først inden for tekstilfremstilling, derefter i forlagsbranchen og i dag med vinproduktion! Det var ægteparret Silvano og Elena Boroli, som i 1990'erne kastede sig ud i vindyrkning i det område, de bedst kendte: Langhe. De var begge lidt trætte af deres opslidende erhvervsliv og havde længe drømt om at komme tættere på naturen. De var udmærket klar over, at vinproduktion i Piemonte ikke var risikofri, men de var villige til at tage udfordringen op for at føre deres drøm ud i livet.

I 2000 blev Achille, den tredje af ægteparrets fire sønner, tilknyttet vinhuset. I dag har han ansvaret for vindyrkning og vinificering. Han har videreført familiens filosofi om altid at prioritere kvaliteten i vinene.

Vinhuset Boroli råder primært over to topvinmarker: "La Brunella" og "Borgata Cerequio". Den første ligger i Castiglione Falletto, der betragtes som en af de mest prestigiøse kommuner for produktion af Barolo. Her producerer man måske nogle af de mest aromatiske, delikate og harmoniske vine i hele området. "Borgata Cerequio" ligger nær selve landsbyen Barolo, på en syd- sydøstvendt skråning i en højde af ca. 300 m.o.h. og med en fremragende undergrund af blå mergel, sand og kalk. Kombineret med et perfekt mikroklima, som gør, at de lokale kalder stedet for "Langhe Riviera", giver det vine i særklasse. Vinmarken blev klassificeret "1. Cru" i det 14. årh. og er i dag en reference for, hvad Nebbiolo-druen kan producere i Piemonte.

Filtrer
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
1 stk
1 stk
1 stk

Boroli Vine

2 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Boroli, Barbera Quattro Fratelli 2012
  Boroli, Barbera Quattro Fratelli 2012

  Barbera Quattro Fratelli referer til de 4 Boroli brødre. Den er lavet på Barbera druer fra området omkring byen Alba, der alle har er fra marker med en eksponering mod øst, sydøst.

  Duften er præget af skovbær med fine undertoner af vanilje.
  En saftig og kødfuld smag, med modne hindbær og solbær noter.
  Lagret 6 måneder på egefade og mindst 6 måneder på flaske før afskibning.

  Ville købe igen?
  Druetype
  Barbera 100%
  Alkohol
  13,50%
  Land
  Italien
  Serveringsforslag
  149,00 kr
 2. Boroli, Barolo Villero 2010
  Boroli, Barolo Villero 2010
  Fra Nebbiolo druer fra en af Barolos fineste vinmarker, kommer denne Single Vineyard Villero Barolo._x000D_ Kun 11 producenter ejer matrikler på denne historiske vinmark_x000D_ Villero marken har en eksponering mod syd, sydvest. Undergrunden er en mix af mergel, ler og silt, der holder på fugten. Marken ligger i op til 300 meters højde._x000D_ _x000D_ Den har en dyb ruby rød farve, en kraftig bouquet med vilde bær noter. Solbær, hindbær, samt noter af jord og eg. Kraftfulde og vel strukturerede tanniner.
  Ville købe igen?
  Druetype
  Nebbiolo 
  Alkohol
  14,00%
  Land
  Italien
  495,00 kr

Boroli Vine

2 varer

pr. side