Ca' La Bionda

Ca' La Bionda

Az. Ag. Ca’ la Bionda er grundlagt i 1902 af Pietro Castellani og drives nu af fjerde generation, med de to brødre Alessandro og Nicola Castellani i front. Alessandro er hovedansvarlig for vinifikation og kælderarbejde, og Nicola, der er uddannet agronom, har ansvaret for markerne. Gården og de 29 ha vinmarker ligger i Marano di Valpolicella, i den historiske Classico-zone, og den meget smukke ejendom er særdeles velbeliggende og blev gennemrenoveret i 1998. Kælderen er topmoderne, men tilgangen er på mange måder stærkt traditionel og noninterventionistisk: der anvendes ikke kulturgær og vinene hverken klares, filtreres eller stabiliseres. Ca’ la Bionda anvender udelukkende såkaldte autoktone druesorter, dvs druer, der er naturligt hjemhørende i området, således især Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinara. Der er i det hele taget et stærkt fokus på markarbejdet, hvor der arbejdes økologisk på de terrasserede skråninger og der produceres i omegnen af 140.000 flasker årligt.

Vinene er typerigtige og særdeles velestimerede blandt kendere, men også meget unikke for området. Stilmæssigt er de karakteriserede ved en næsten sart, lys og burgundisk frugtighed og en skøn syrespændstighed. Også vinenes farve er relativt lys. Måske er en del af forklaringen den relativt store mængde kalk i jorden her, og at anvendelsen af SO2 begrænses til omkring 40 – 60 milligram/liter.

Filtre
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
1
1

Ca' La Bionda

1 vare

pr. side
Sortering
Faldende orden
  1. Ca' La Bionda, Recioto di Valpolicella 2011
    Ca' La Bionda, Recioto di Valpolicella 2011
    Alkohol
    13,00%
    Serveringsforslag
    329,00 kr

Ca' La Bionda

1 vare

pr. side