Ca' La Bionda Italienske vine fra Veneto området

Ca' La Bionda Italienske vine fra Veneto området

Az. Ag. Ca’ la Bionda er grundlagt i 1902 af Pietro Castellani og drives nu af fjerde generation, med de to brødre Alessandro og Nicola Castellani i front. Alessandro er hovedansvarlig for vinifikation og kælderarbejde, og Nicola, der er uddannet agronom, har ansvaret for markerne. Gården og de 29 ha vinmarker ligger i Marano di Valpolicella, i den historiske Classico-zone, og den meget smukke ejendom er særdeles velbeliggende og blev gennemrenoveret i 1998. Kælderen er topmoderne, men tilgangen er på mange måder stærkt traditionel og noninterventionistisk: der anvendes ikke kulturgær og vinene hverken klares, filtreres eller stabiliseres. Ca’ la Bionda anvender udelukkende såkaldte autoktone druesorter, dvs druer, der er naturligt hjemhørende i området, således især Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinara. Der er i det hele taget et stærkt fokus på markarbejdet, hvor der arbejdes økologisk på de terrasserede skråninger og der produceres i omegnen af 140.000 flasker årligt.

Vinene er typerigtige og særdeles velestimerede blandt kendere, men også meget unikke for området. Stilmæssigt er de karakteriserede ved en næsten sart, lys og burgundisk frugtighed og en skøn syrespændstighed. Også vinenes farve er relativt lys. Måske er en del af forklaringen den relativt store mængde kalk i jorden her, og at anvendelsen af SO2 begrænses til omkring 40 – 60 milligram/liter.

Filtrer
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
1 stk
3 stk
3 stk
4 stk
1 stk

Ca' La Bionda Italienske vine fra Veneto området

4 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Ca' La Bionda, Ripasso Classico 2013
  Ca' La Bionda, Ripasso Classico 2013

  Det færdige resultat er en Ripasso med noter af både frisk og tørret frugt, men også med det lyse udtryk, der karakteriserer vinene herfra. Den aromatiske profil vinder større udtryksfuldhed med lidt flaskelagring eller iltning, men det er allerede fra starten en skøn og typerigtig Ripasso af stor individualitet og struktur.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,51%
  Serveringsforslag
  179,00 kr
 2. Ca' La Bionda, Recioto di Valpolicella 2011
  Ca' La Bionda, Recioto di Valpolicella 2011

  Le Tordare ligger særdeles favorabelt på en østvendt bakkeskråning ca. 300 moh. Høsten starter typisk i de sidste 10 dage af september. Druerne håndselekteres strengt og ligger i særlige tørrekasser – arelle – på gårdens fruttaio, eller tørrerum, frem til slut marts eller medio april. Efter dehydrering har de tørrede druer opnået et så højt sukkerhindhold at vinen efter den alkoholiske gæring har et restsukkerindhold på omkring 120-180 gram sukker/liter.

  Den færdige Recioto er rig og overstrømmende og er med sit store og yndefulde særpræg utvivlsomt en af regionens fineste. Den aromatiske profil har noter af rosenblomster-blade, likørlignende noter af hindbær og kirsebær og så en helt særlig mineralitet.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,00%
  Serveringsforslag
  Før 329,00 kr 284,75 kr
  Spar 44,25
 3. Ca' La Bionda, Amarone Classico 2010
  Ca' La Bionda, Amarone Classico 2010

  Det færdige resultat en Amarone, der er præget af ynde og en aromatisk profil fuld af kandiserede bær og stenfrugter og så med disse mindelser om tørrede frugter og variationer over kirsebær. Vinen er flot balanceret og fuld af nerve og har da også et forventet element af dekadence over sig. Det er en klassisk vino da meditazione, der let lader sig nyde alene, men Alessandro mener, at Amarone herfra på bedste vis ledsager en 36 måneder gammel Parmigiano Reggiano.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  15,50%
  Serveringsforslag
  359,00 kr
 4. Ca' La Bionda, Amarone Ravazzol 2011
  Ca' La Bionda, Amarone Ravazzol 2011

  De yder en Amarone, der er bemærkelsesværdigt graciøs og mineralsk, vægtig og intens, men uden at være tung, og med en betagende, nuanceret rigdom af sanseproducerende stoffer. Florale noter blandes med kandiseret frugt, brombær …og så disse karakteristiske kirsebær i alskens afskygninger. I munden både frodig, generøs og raffineret og med en dyb, sanseberusende karakter. Frugten har nerve og spændstighed fra en balancerende syre og en smidig tanninstruktur. En Amarone af ubestridelig skønhed.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  16,01%
  Serveringsforslag
  445,00 kr

Ca' La Bionda Italienske vine fra Veneto området

4 varer

pr. side