Swipen voor 2 additionele foto's

Ca' La Bionda, Amarone Classico 2010

Ville købe igen?
359,00 kr
Udsolgt
Serveringsforslag
Information
Type
Rødvin
Alkohol
15,50
Flaskestørrelse
75 cl
Område
Veneto
År
2010
Sub Area
Valpolicella
Serveringsforslag
Krydrede retter Mørkt kød Oste - kraftige
Druetype
Corvina 70% Corvinone 20% Rondinella 10%
Druetype
Corvinone 20% Rondinella 10% Corvina 70%
Om produktet

Ca’ la Biondas Amarone er en særdeles smuk vin, der laves med stor omhu. Druerne håndselekteres og tørres i åbne kasser - arelle – i familiens fruttaio, der her er en åben tørrefacilitet - hvor de undergår en apassimento naturale – en naturlig tørring, udsat for vind og vejr. Ved denne proces dehydrerer druerne og mister ca. 40% af deres naturlige vægt.

Det færdige resultat en Amarone, der er præget af ynde og en aromatisk profil fuld af kandiserede bær og stenfrugter og så med disse mindelser om tørrede frugter og variationer over kirsebær. Vinen er flot balanceret og fuld af nerve og har da også et forventet element af dekadence over sig. Det er en klassisk vino da meditazione, der let lader sig nyde alene, men Alessandro mener, at Amarone herfra på bedste vis ledsager en 36 måneder gammel Parmigiano Reggiano.

Andre populære

 1. Ca' La Bionda, Amarone Ravazzol 2011
  Ca' La Bionda, Amarone Ravazzol 2011

  De yder en Amarone, der er bemærkelsesværdigt graciøs og mineralsk, vægtig og intens, men uden at være tung, og med en betagende, nuanceret rigdom af sanseproducerende stoffer. Florale noter blandes med kandiseret frugt, brombær …og så disse karakteristiske kirsebær i alskens afskygninger. I munden både frodig, generøs og raffineret og med en dyb, sanseberusende karakter. Frugten har nerve og spændstighed fra en balancerende syre og en smidig tanninstruktur. En Amarone af ubestridelig skønhed.

  Ville købe igen?
  Druetype
  Corvina 70% Corvinone 10% Rondinella 20%
  Alkohol
  16,01%
  Serveringsforslag
  445,00 kr
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 2. Ca' La Bionda, Recioto di Valpolicella 2011
  Ca' La Bionda, Recioto di Valpolicella 2011

  Le Tordare ligger særdeles favorabelt på en østvendt bakkeskråning ca. 300 moh. Høsten starter typisk i de sidste 10 dage af september. Druerne håndselekteres strengt og ligger i særlige tørrekasser – arelle – på gårdens fruttaio, eller tørrerum, frem til slut marts eller medio april. Efter dehydrering har de tørrede druer opnået et så højt sukkerhindhold at vinen efter den alkoholiske gæring har et restsukkerindhold på omkring 120-180 gram sukker/liter.

  Den færdige Recioto er rig og overstrømmende og er med sit store og yndefulde særpræg utvivlsomt en af regionens fineste. Den aromatiske profil har noter af rosenblomster-blade, likørlignende noter af hindbær og kirsebær og så en helt særlig mineralitet.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,00%
  Serveringsforslag
  329,00 kr