Swipen voor 2 additionele foto's

Ca' La Bionda, Ripasso Classico 2013

Ville købe igen?
179,00 kr
Udsolgt
Serveringsforslag
Information
Type
Rødvin
Alkohol
13,51
Flaskestørrelse
75 cl
Område
Veneto
År
2013
Sub Area
Valpolicella
Serveringsforslag
Krydrede retter Mørkt kød Oste - kraftige Vildt
Druetype
Corvina 70% Corvinone 20% Molinara  Øvrige 
Om produktet

Ripasso er betegnelsen for en fremstillingsmetode, der er indført i DOC-regulativet, der således muliggør at lave en Ripasso della Valpolicella DOC. Malavoglia fremstilles ved, at en traditionelt vinificeret Valpolicella får lov at gære endnu en gang (ripassare), og i 15 dage, på druekvaset fra Amarone Ravazzol og Recioto Le Tordare. Dette druekvas har et højt sukkerindhold, som et resultat af den tørreproces, der gennem dehydrering forvandler fuldmodne druer til rosiner.

Det færdige resultat er en Ripasso med noter af både frisk og tørret frugt, men også med det lyse udtryk, der karakteriserer vinene herfra. Den aromatiske profil vinder større udtryksfuldhed med lidt flaskelagring eller iltning, men det er allerede fra starten en skøn og typerigtig Ripasso af stor individualitet og struktur.

Andre populære

  1. Ca' La Bionda, Amarone Ravazzol 2011
    Ca' La Bionda, Amarone Ravazzol 2011

    De yder en Amarone, der er bemærkelsesværdigt graciøs og mineralsk, vægtig og intens, men uden at være tung, og med en betagende, nuanceret rigdom af sanseproducerende stoffer. Florale noter blandes med kandiseret frugt, brombær …og så disse karakteristiske kirsebær i alskens afskygninger. I munden både frodig, generøs og raffineret og med en dyb, sanseberusende karakter. Frugten har nerve og spændstighed fra en balancerende syre og en smidig tanninstruktur. En Amarone af ubestridelig skønhed.

    Ville købe igen?
    Druetype
    Corvina 70% Corvinone 10% Rondinella 20%
    Alkohol
    16,01%
    Serveringsforslag
    445,00 kr
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud
  2. Ca' La Bionda, Recioto di Valpolicella 2011
    Ca' La Bionda, Recioto di Valpolicella 2011

    Le Tordare ligger særdeles favorabelt på en østvendt bakkeskråning ca. 300 moh. Høsten starter typisk i de sidste 10 dage af september. Druerne håndselekteres strengt og ligger i særlige tørrekasser – arelle – på gårdens fruttaio, eller tørrerum, frem til slut marts eller medio april. Efter dehydrering har de tørrede druer opnået et så højt sukkerhindhold at vinen efter den alkoholiske gæring har et restsukkerindhold på omkring 120-180 gram sukker/liter.

    Den færdige Recioto er rig og overstrømmende og er med sit store og yndefulde særpræg utvivlsomt en af regionens fineste. Den aromatiske profil har noter af rosenblomster-blade, likørlignende noter af hindbær og kirsebær og så en helt særlig mineralitet.

    Ville købe igen?
    Alkohol
    13,00%
    Serveringsforslag
    329,00 kr
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud