Cantina Terlan

Cantina Terlan

Der tales både tysk og italiensk i Alto-Adige, der også kendes som Sydtyrol. Provinsen er Italiens nordligste, og er især kendt for hvidvine af meget høj kvalitet. Terrænet er meget kuperet, og det er ikke usædvanligt at finde marker, som spænder over mere end 100 meter i højdeforskel.

Cantina Terlan har taget navn efter Terlano, som er det bedste af Alto Adiges syv underområder. Vingården er faktisk et kooperativ, og det er normalt ikke sådanne steder, man finder topkvalitet. Men Cantina Terlan er en undtagelse fra reglen: De rangerer altid blandt Alto Adiges bedste, hvilket bl.a. kan ses i Wine Spectators og Robert Parkers anmeldelser, hvor vinene konstant scorer høje ratings.

Terlan råder over mere end 120 hektar af de allerbedste marker i Alto Adige. Fællesnævneren for markerne er, at de ligger på stejle skråninger på en jordbund af vulkansk oprindelse. Desuden er hver enkelt mark exceptionelt velholdt – noget af en bedrift, når man tager skråningernes stejlhed i betragtning. Winkl-marken strækker sig fra 300 til 500 meter over havet, og regnes for at være Alto Adiges, og dermed også Italiens, bedste Sauvignon Blanc-mark. Intet andet sted opnår druen en så ekspressiv aroma kombineret med en så elegant syrestruktur.

Filtre
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Land
1
Serveringsforslag
1
1

Cantina Terlan

1 vare

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Cantina Terlan, Quarz Sauvignon Blanc 2012
  Cantina Terlan, Quarz Sauvignon Blanc 2012

  Topvinen Quarz laves ved at udvælge de bedste Sauvignon Blanc-druer fra Winkl-marken. Vinen fremstår klar med tydelige grønlige reflekser i glasset. Duften byder på essensen af hyldeblomst, rabarber og masser af mineraler. Smagen er slank og indsmigrende, indtil den nærmest eksploderer på tungen med et festfyrværkeri af koncentreret bærfrugt, eksotisk citrus og mineraler en masse.

  Quarz fremstilles kun i ekstremt begrænsede mængder. Nyd vinen indenfor dens første femten-tyve leveår.

   

  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,00%
  Serveringsforslag
  329,00 kr

Cantina Terlan

1 vare

pr. side