Cascina Ballarin, La Morra, Barolo

Cascina Ballarin, La Morra, Barolo

Cascina Ballarin er et ægte familieforetagende, hvor alle medlemmer i familien deltager i det daglige arbejde omkring vinejendommen i La Morra – og dette siden 1928, hvor huset blev bygget, og markerne i La Morra og Monforte d’Alba blev erhvervet. I dag dyrker man druerne Nebbiolo, Barbera, Dolcetto og en smule Cabernet Sauvignon på nogle af de bedste marker i området – som for eksempel Bussia og Giuli.

Både arbejdet på vinmarkerne og i kælderen er nøje tilrettelagt hos Cascina Ballarin, og vinificeringen bliver aldrig gjort til en fast rutine. Opskriften bliver hele tiden tilpasset hver druesort, hver mark og hver årgang. Små detaljer betyder utroligt meget for den færdige vins kvalitet. Druen Barbera f.eks. har unikke egenskaber, som kun kommer frem, hvis vinbonden arbejder for det. Druens store virilitet i et køligt klima betyder, at den skal beskæres flere gange i løbet af sommeren, og at nogle drueklaser klippes fra for at holde udbyttet nede. Ballarin familiens Barbera parcel på marken Giuli er dog ved at være oppe i en moden alder (45 år), og høstudbyttet bliver derfor begrænset af naturen selv. Jo ældre vinstokke des mindre udbytte – men til gengæld opnår druerne langt større koncentration, end hvis de voksede på unge vinstokke.

Filtre
Filtrer efter
Pris
kr
kr

Cascina Ballarin, La Morra, Barolo

3 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Cascina Ballarin, Langhe Rosso Cino 2011
  Cascina Ballarin, Langhe Rosso Cino 2011

  Vinen har en flot, blank, rubinrød farve og en meget aromatisk og frugtrig aroma med toner af kirsebær og blommer, men også mere delikate toner af roser. I smagen er Cino ret charmerende og frugtrig, med en flot ren stil og samtidig en god fylde.

  Ville købe igen?
  99,00 kr
 2. Cascina Ballarin, Barbera d'Alba, Vigna Giuli 2011
  Cascina Ballarin, Barbera d'Alba, Vigna Giuli 2011

  Denne rødvin har er meget fed på glasset. I duften finder man nuancer af brombær, blåbær, tjære og krydderier. Smagen er meget koncentreret med god sødme og toner af kage og syltede frugter men samtidig uimodståeligt delikat med god velour. Men tag ikke fejl for vinen kan spille med musklerne og vil kunne gemmes i 5-10 år efter årgangen.

  Ville købe igen?
  249,00 kr
 3. Cascina Ballarin, Grappa
  Cascina Ballarin, Grappa

  Fremstillet ved destillation af presserester udelukkende fra Nebbiolo druer og ældet i stål.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  45,00%
  Fra 323,00 kr
  Spar 46,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 369,00 kr
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 323,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud

Cascina Ballarin, La Morra, Barolo

3 varer

pr. side