Château de l´Escarelle, Côteaux Varois, Provence

Château de l´Escarelle, Côteaux Varois, Provence

Det fremragende Château de l’Escarelle befinder sig i den centrale del af Provence i appellationen Coteaux Varois. Denne del af Provence ligger i læ af de omkringliggende Sainte-Baume bjerge, som forstærker Middelhavets gunstige indflydelse. Det betyder, at vinmarkerne her nyder godt af et køligere mikroklima, så druerne hænger længere tid på vinstokkene, hvilket fremmer udviklingen af aromaerne.

Det fremragende Provence slot, Château de l’Escarelle, ejes af industrimanden Yann Pineau, der faldt pladask for slottet, området og ikke mindst vinene. Yann har nu helliget vinen 100 % og arbejder målrettet for at perfektionere hver en tomme af ejendommen. Han arbejder tæt sammen med Patrick Lobier, der gennem 20 år har taget sig af slottets marker, og konstant arbejder på at flytte kvalitetsgrænserne opad. Vinifikationen forestås af den unge, talentfulde ønolog Alice Pelestor. Slottet råder over 100 ha. ideelt placerede vinmarker, omringet af 1.100 hektar uspoleret natur. Jorden er her en blanding af kalksten og grus med varierende eksponering mod solen. Druesorterne er Mourvédre, Grenache, Cinsault, Syrah og Rolle, som omhyggeligt er blevet matchet med ejendommens individuelle terrois. 

Filtre
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
1
1
1
1

Château de l´Escarelle, Côteaux Varois, Provence

1 vare

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Château de l´Escarelle, Château de l´Escarelle BLANC 2015
  Château de l´Escarelle, Château de l´Escarelle BLANC 2015

  Druerne til Château de l’Escarelles fremragende hvidvin er af sorterne Rolle (Vermentino i Italien) og Ugni Blanc, der er plantet i de stenede og kalkholdige jorde midt på skråningerne af Loube bjerget. Druerne håndhøstes i de første dage af september, afstilkes, knuses hvorefter mosten macereres på drueskindet for at udtrække maksimal aroma. Mosten gæres herefter ved lave temperaturer og den unge vin lagres sur lie for yderligere rigdom. I glasset kombinerer den hvide vin fra Château de l’Escarelle på helt unik vis friskhed, sprødhed med aroma og fylde. Den er ideel som aperitif, til skaldyr, lyst fjerkræ eller en af sommerens gode salater.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,00%
  Serveringsforslag
  109,00 kr

Château de l´Escarelle, Côteaux Varois, Provence

1 vare

pr. side