Château du Moulin-à-Vent

Château du Moulin-à-Vent

Château du Moulin à Vent befinder sig på det højeste punkt i hjertet af appellationen Moulin à Vent. Præcis her findes også appellationens absolut bedste terroirs, foruden vindmøllen, der har lagt navn til området. Slottet råder over exceptionelle parceller som Champ de Cour, La Rochelle, Les Vérillats, Les Throrins, La Roche og Les Caves. Château du Moulin à Vent kan dateres tilbage
til 1732, og allerede i det 19. århundrede havde slottet  internationalt ry. Slottets 1854 årgang vandt titlen som "bedste vin" på verdensustillingen i London i 1862, og opnåede priser på niveau med 1. Cru vine fra Côte de Nuits!! Château du Moulin à Vent ejes i dag af Jean-Jacques Parinet, der med udgangspunkt i slottets enestående terroirs fremstiller vine i verdensklasse, og det  ypperste appellationen formår.

Slottets 30 hektar er fordelt på 91 parceller, der nurses individuelt. Markerne er plantet med hele 9.000 vinstokke pr. hektar. Udbytterne holdes ultra lave for maksimalt terroir udtryk i vinene. Granit jordende er rige på jernoxid, kobber og mangan, og dermed perfekte til den lokale drue, Gamay. Arbejdet i markerne sigter på at tvinge vinstokkens rødder så dybt ned i undergrunden som muligt.
Der høstes pr. håndkraft og alle druer håndsorteres nådesløst. Gæringen er traditionel med pigeage, hvor druerne mekanisk stødes ned i den gærende most, og med en efterfølgende lang maceration på drueskindet for at sikre, farve, stof, terroirpræg og lang  lagringsevne. Vinene lagres på fade fra  Frankrigs bedste bødkere. Fadtype, træsort, toastning og lagringstid tilpasses individuelt for hver enkelt vin, ligesom lagringstiden afpasses, så vinen opnår den ideelle balance mellem frugt, struktur og terroirpræg.

Filtre
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
3

Château du Moulin-à-Vent

3 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Château du Moulin-á-Vent, Moulin-á-Vent, Couvent des Thorins 2014
  Château du Moulin-á-Vent, Moulin-á-Vent, Couvent des Thorins 2014

  Couvent des Thorins er en exceptionel, rig og koncentreret vin, der præcist udtrykker, hvad appellationen Moulin à Vent handler om: Terroir drevne vine med stor lagringsevne, dybde, kompleksitet og kraft, uden at det går ud over finessen og elegancen.

  Duften er fantastisk med lag på lag af modne sorte og røde bær. Dyb fyldig og rig på ganen med fornem mineralitet og en lang blød finish. Som Bourgogne guruen, Allen Meadows, udtrykker det, så er vinene fra Château du Moulin à Vent i klasse for sig, "..imposing wine and is not even remotely close to the fruity and exuberant Beaujolais of popular image.."

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,00%
  Serveringsforslag
  169,00 kr
 2. Château du Moulin-á-Vent, Moulin-á-Vent 2015
  Château du Moulin-á-Vent, Moulin-á-Vent 2015

  Resultatet er exceptionelle, rige og koncentrerede vine, der præcist udtrykker, hvad appellationen Moulin à Vent handler om: Terroir drevne vine med stor lagringsevne, dybde, kompleksitet og kraft, uden at det går ud over finessen og elegancen. Slottets Moulin à Vent byder på en intens næse med et touch af eg og en mineralsk, dyb og koncentreret smag, med en lang, kompleks finish. Som
  Bourgogne guruen, Allen Meadows, udtrykker det, så er vinene fra Château du Moulin à Vent i klasse for sig, "..imposing wine and is not even remotely close to the fruity and exuberant Beaujolais of popular image.."

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,50%
  Serveringsforslag
  Fra 205,00 kr
  Spar 24,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 229,00 kr
  • Pris pr. stk. v/3 stk.: 205,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 3 stk. eller mere
  Levering 2-3 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 2-3 hverdage
  Indhent tilbud
 3. Château du Moulin-à-Vent, Moulin-à-Vent Clos de Londres 2011
  Château du Moulin-à-Vent, Moulin-à-Vent Clos de Londres 2011

  Clos de Londres er en helt speciel parcel i hjertet af slottets vingård. Herfra kommer en ganske enkelt ufatteligt stor vin. Enormt rig i munden, solmodne sorte bær, med enorm intensitet. Massive, bløde tanniner, moden og afbalanceret, og med et fantastisk mineralsk touch, som sikrer elegancen i vinen. En enorm vin med fantastisk lagringsevne og en kvalitet på niveau med en top Grand Cru fra Côte de Nuits!

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,50%
  Serveringsforslag
  499,00 kr

Château du Moulin-à-Vent

3 varer

pr. side