Cims de Porrera

Cims de Porrera

Vinkooperativet Cims de Porrera, som producerer denne vin, ligger i byen Porrera ved Cortiella-floden i den sydøstlige del af Priorato. Selve kooperativet er grundlagt i 1932, men vinmarkerne i området er betydeligt ældre. I dette område deler vinstokkene jord med mandel- og hasseltræer. 

Cims de Porrera har i mange år været kendt som en af topproducenterne i området, især efter at en af områdets vinpionerer Josep Lluis Perez blev knyttet til stedet og forstod at udnytte vinmarkernes (ca. 60 ha.) fulde potentiale. Cims de Porrera er for nyligt blevet købt af Castillo Perelada – en berømt producent af vine i DO Empordà-Costa Brava i det nordøstlige Spanien og i Priorat (La Casa Gran) samt Cava i Penedes. Samarbejdet mellem de to firmaer, som er vant til ekstremt høj kvalitet, vil uden tvivl blive spændende.

Filtre
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
1
4
4
2
1
1
3

Cims de Porrera

5 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Cims de Porrera, Vi De Vila Porrera Blanco 2015
  Cims de Porrera, Vi De Vila Porrera Blanco 2015

  Cims de Porreras Vi De Vila Porrera Blanco er lavet på et blend af druer af Grenache Blanc, Pedro Ximenez og Picapoll. 

  Vinen lagrer 9 måneder hvor 80% af andelen er på cementtanke og 20% i glasbeholder af 50l (damajuna). 

  Går rigtig godt til diverse retter med fisk og skaldyr men også rigtig skarp til sushi!

   

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,50%
  Serveringsforslag
  Fra 223,00 kr
  Spar 26,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 249,00 kr
  • Pris pr. stk. v/3 stk.: 223,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 3 stk. eller mere
  Levering 3-4 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 3-4 hverdage
  Indhent tilbud
 2. Cims de Porrera, Vi De Vila Porrera 2014
  Cims de Porrera, Vi De Vila Porrera 2014

  Vi de Vila Porrera er lavet på Carinyena (70%) og Garnatxa (Garnacha) som hentes på vinmarker omkring landsbyen Porrera. Alle druer bliver håndplukket i kurve af max. 12 kg. for at undgå masning under transporten. Druesortene vinificeres separat. Begge bliver afstilket og skånsom mast, før de gennemgår en gæring i 20-30 dage (ca. 30ºC) i åbne tanke med løbende omrøringer for at give en god iltning.
  Til sidst bliver vinen modnet på 1 år gamle træfade af eg fra Allier i Frankrig (225 l.).

  Vi de Vila Porrera har en flot, dyb og mørk ruby farve, og i duften byder den på umiddelbare, krydrede og eksotiske nuancer, som tyder på en meget kompleks, sødmefuld men samtidig struktureret vin. Smagen er meget indtagende, frugtrig og sprød med toner af mørke kirsebær, lakrids og en smule vanilje. I eftersmagen er vinen utrolig charmerende med krydrede og samtidig runde og frugtrige toner. På trods af sin kraft og ungdom er det en vin, som er dejlig at drikke ung.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,50%
  Serveringsforslag
  249,00 kr
 3. Cims de Porrera, Classic 2011
  Cims de Porrera, Classic 2011

  Vinen er lavet på 100% Carinyena (60-108 år gamle vinstokke) som alle kommer fra vinmarker omkring landsbyen Porrera. Alle druer bliver håndplukkede i kurve af max. 12 kg. Carinyena er først gæret ved en temperatur på 28-30ºC og gennemgår derefter en macerering i ca. 20 dage med flere omrøringer. Til sidst bliver vinen modnet på sit ”lie” i 20-24 måneder uden omstikning i barriques af eg fra Allier (225 l., ingen nye) og derefter 6 måneder på træfade af 7.000 l. Vinen modner i 3 år på flaske inden frigivelsen.

  Cims de Porrera ”Classic” har en meget flot, intens, mørk farve, og i duften virker den først en smule lukket og tæt. Ret hurtigt kommer der dog flotte nuancer af solbær, engelsk lakrids, læder og hvid peber. Smagen er ligeledes meget kompleks med mineralske og næsten æteriske toner med krydrede nuancer. Vinen har en god tannin, og en flot vaniljekarakter afslører opholdet på træ, men hverken tannin eller trækarakter dominerer.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,50%
  Serveringsforslag
  Fra 487,00 kr
  Spar 63,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 550,00 kr
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 487,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
  Levering 3-4 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 3-4 hverdage
  Indhent tilbud
 4. Cims de Porrera, Garnatxa Priorat 2007
  Cims de Porrera, Garnatxa Priorat 2007

  Garnatxa de Cims de Porrera er lavet på ren Garnatxa (Garnacha), som hentes på udvalgte parceller omkring landsbyen Porrera, hvor vinstokkene er mellem 60 og 108 år gamle. En jordbund af skiffer og en højde på 350-600 m. samt vinstokkenes alder giver et lille udbytte og en langsom modning, der til gengæld giver utrolig koncentrerede druer. Klaserne bliver håndplukket i kurve af max. 12 kg. for at undgå masning under transporten. Druerne bliver afstilket men ikke mast, før de gennemgår en gæring i 25 dage i åbne tanke med løbende omrøringer for at give god iltning. Til sidst bliver vinen modnet i 16 måneder på træfade af eg fra Allier.

  Garnatxa har en flot, blank, rubinrød farve. Duften er meget åben og aromatisk, med toner af mørke bær, krydderier og røgede nuancer til sidst. I smagen er vinen ligeledes meget udtryksfuld og samtidig meget kødfuld og struktureret. Den slutter med nuancer af syltede bær samt en god finesse og mineralitet. En kraftig men meget harmonisk Priorat.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,50%
  Serveringsforslag
  Fra 510,00 kr
  Spar 40,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 550,00 kr
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 510,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
  Levering 3-4 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 3-4 hverdage
  Indhent tilbud
 5. Cims de Porrera, Classic 2008
  Cims de Porrera, Classic 2008

  Rødvinen har en meget flot, intens, mørk farve, og i duften virker den først en smule lukket og tæt. Ret hurtigt kommer der dog flotte nuancer af solbær, engelsk lakrids, læder og hvid peber. Smagen er ligeledes meget kompleks med mineralske og næsten æteriske toner med krydrede nuancer. Vinen har en god tannin, og en flot vanillekarakter afslører opholdet på træ, men hverken tannin eller trækarakter dominerer.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,50%
  Serveringsforslag
  550,00 kr
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud

Cims de Porrera

5 varer

pr. side