Swipen voor 2 additionele foto's

Deakin Estate, Artisans Blend Chardonnay-Pinot Grigio 2017

Ville købe igen?
Fra 59,00 kr
Spar 10,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 69,00 kr
  • Pris pr. stk. v/6 stk.: 59,00 kr
Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere
Udsolgt
Serveringsforslag
Information
Type
Hvidvin
Alkohol
13,00
Land
Australien
Område
Victoria
Flaskestørrelse
75 cl
Årgang
2017
Proptype
Skruelåg
Druer
Chardonnay  Pinot Grigio 
Serveringsforslag
Apéritif Fisk - fede Fisk - lys Fjerkræ Skaldyr
Om produktet

350 hektar i Australiens nordøstlige hjørne

Med over 350 hektar vinmarker omkring Red Cliffs-området er Deakin Estate en af de vigtigste jordbesiddere i Australiens sydøstlige delstat Victoria. Markernes placering er nøje udvalgt: Det solrige klima sikrer at druerne modnes perfekt, stort set uden at vinbønderne skal røre en finger, og den nærliggende Murray River giver mulighed for kunstvanding i tørkeperioder. 


Spillman på spil

Deakin Estates vinmager Phil Spillman har kun hån tilovers for de kostbare kultvine til flere hundrede dollars, som nabovingårdene laver. Han siger; ”Mine vine skal i glasset, ikke gemmes væk i en vinkælder”. Takket være Spillmans skarpe blik for at få det bedst mulige ud af de struttende solmodne druer, er Deakin berømmet kloden over for gode vine, som man har råd til at drikke ved enhver lejlighed.


Kun i Australien!

Australske vinmagere har ry for at lave vine med meget fantasifulde drueblandinger, og Phil Spillman er ingen undtagelse - ellers ville han næppe lave en Chardonnay-Pinot Grigio! Europæiske vinmagere ville nok korse sig over at blande den alsaciske Pinot Gris med den burgundiske Chardonnay, men for Phil er sagen såre enkel: Det smager jo godt!


Artisan’s Blend Chardonnay-Pinot Grigio

I vinens duft forenes den let eksotiske Chardonnay med den mere pågående friske Pinot Gris. Smagen domineres af Chardonnay-druens letgenkendelige fedme og fylde, og ligesom i duften byder Pinot Gris-druen ind med en intensitet og sprødhed, der gør helhedsindtrykket perfekt afbalanceret - vinen er på én gang mættende og læskende.


Nyd vinen op til tre år fra høståret, gerne som ledsager til pasta, fisk og skaldyr, vegetarretter eller slet og ret som et glas i ”utide”.

 

Australien