Domaine Antonin Guyon

Domaine Antonin Guyon

Domaine Antonin Guyon er blandt de mest respekterede i Bourgogne. Domainet er grundlagt i 1960'eren af Antonin Guyon, og råder over i alt 48 hektar vinmarker. 20 hektar ligger i Hautes Côtes de Nuits og de resterende 28 hektar i nogle af de bedste appellationer i Côte d'Or, fra Gevrey-Chambertin i nord og til PulignyMontrachet i syd. Domainets smukke kældre befinder sig i udkanten af byen Savigny-les-Beaune. 

Domainet ledes i dag af den perfektionistiske Dominique Guyon, assisteret af kældermester Vincent Nicot. Markerne pløjes, for at sikre luft og liv. Herbicider og kunstgødning er bandlyst, idet målet er at skabe så naturlige vine som muligt med tydeligt terroir præg. Alle druer håndhøstes og håndsorteres i marken af plukkere, der har op til 25 års erfaring på Domainet. De modne klaser lægges i små kasser, der tillader stabling, uden at druerne knuses, og dermed oxyderes. Druerne ankommer til kældrene inden for 30 minutter efter de er plukket, sorteres endnu engang og afstilkes inden de transporteres til gærringskarrene. En kort "maceration a froid", trækker farve og aroma ud af drueskindet, inden gæringen starter. Der anvendes den naturlige gær, der er en vigtig del af terroir definitionen i vinen. Efter endt gæring macereres den unge vin i yderligere 10-20 dage, og fadlagres efterfølgende i mellem 12 og 20 måneder på mellem 15 og 50 % ny eg. Vinene filtreres ikke. Domaine Antonin Guyons vine findes på de fleste franske stjerne restauranter. 

Filtre
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Land
3
Serveringsforslag
1
3

Domaine Antonin Guyon

3 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Domaine Antonin Guyon, Beaune Clos de la Chaume Gaufriot 2010
  Domaine Antonin Guyon, Beaune Clos de la Chaume Gaufriot 2010

  Clos de la Chaume Gaufriot befinder sig højt oppe på Beaunes berømte skråninger. De 0,77 hektar er et "monopole" i det marken ejes i sin helhed af Domaine Antonin Guyon.
  Stilmæssigt er der tale om en Beaune med finesse og elegance og en delikat duft med intense røde bær og en silkeagtig struktur på ganen. Blancen og intensiteten giver udviklingspotentiale på 8 - 10 år.

  93 point i Wine Spectator

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,00%
  Serveringsforslag
  299,00 kr
 2. Domaine Antonin Guyon, Aloxe-Corton 1er Cru Les Fournières 2011
  Domaine Antonin Guyon, Aloxe-Corton 1er Cru Les Fournières 2011

  Blandt Aloxe-Cortons i alt tretten 1. Cru marker regnes Les Fournières, der ligger lige for foden af Grand Cru Corton Perrières, for at være den fineste. Antonin Guyon ejer 1,35 hektar af Les Fournières. Her fremstilles en stor og klassisk Aloxe-Corton 1. Cru med en på en gang kraftfuld fyldig og kompleks smag med en fornem underliggende mineralitet. Perfekt til vildt og kødretter med lam og okse. Kan lagre i op til 10 - 15 år.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,00%
  Serveringsforslag
  Fra 349,00 kr
  Spar 100,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 449,00 kr
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 349,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
 3. Domaine Antonin Guyon, Pernand-Vergelesses Rouge 1er Cru 2010
  Domaine Antonin Guyon, Pernand-Vergelesses Rouge 1er Cru 2010

  Elegant, koncentreret og behagelig på ganen, med bløde noter af jordbær og solbær og en finish med bløde tanniner. Fristende ung men med udviklingspotentiale i 5 til 8 år.
  Kører man fra Savigny-les-Beaune, hvor Antonin Guyon ligger, mod Pernand-Vergelesses passerer man Les Vergelesses, der sammen med naboen Ile de Vergelesses er kommunens bedste 1. Cru. Antonin Guyon ejer 0,58 hektar i Les Vergelesses, der giver en smuk vin med en superb duft af små røde frugter.

  ★★★★★ i Nordjyske Stiftstidende

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,00%
  Serveringsforslag
  349,00 kr

Domaine Antonin Guyon

3 varer

pr. side