Domaine Bachelet Monnot

Domaine Bachelet Monnot

Det hører efterhånden til sjældenhederne, at en topparcel i Puligny Montrachet bliver sat til salg, men det var netop tilfældet i 2005, da Marc og Alexandre grundlagde deres eget domaine.

Marc og Alexandres familie har en lang tradition for at lave vin, da brødrenes farfar grundlagde Bernard Bachelet et Fils, hvor også deres far arbejdede i en længere årrække. Efterfølgende gik det slag i slag, hvor brødrene med et utroligt held først tilegnede sig to fremragende parceller i Maragnes, senere flere forskellige parceller i Puligny Montrachet, som de har lejet på en 15 års aftale med en ældre druedyrker, som hidtil havde leveret druerne til Louis Latour.
Vinificeringen forgår i en lille kælder i Dezize les Maragnes, og der lægges stor vægt på, at det er vinmarkernes terroir, der er i fokus, så selv om man bruger nyt egetræ, begrænses det til i gennemsnit 25%.

Resultatet er uovertruffent, og brødrene har på meget få år opbygget et ry som værende blandt de suverænt bedste hvidvinsproducenter i Côte de Beaune.

Filtre
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
1
1

Domaine Bachelet Monnot

2 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Domaine Bachelet Monnot, Cote de Beaune, Puligny Montrachet AOP 2011
  Domaine Bachelet Monnot, Cote de Beaune, Puligny Montrachet AOP 2011

  Lidt afdæmpet i næsen med citron, lime, lidt nyt egetræ, og mineraler. I smagen har vinen et køligt udtryk med toner af citrusfrugter, mineraler og medium syre, som giver både længde og balance.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,50%
  Serveringsforslag
  430,00 kr
 2. Domaine Bachelet Monnot Premier Cru, Les Referts Puligny Montrachet 2012
  Domaine Bachelet Monnot Premier Cru, Les Referts Puligny Montrachet 2012

  Fyldig og intens med toner af modne æbler, citrus, flint og mineraler samt en meget diskret undertone af egetræ. Smagen er åben med masser af lækker frugt samt en flot syre og mineralitet, som holder det hele på plads.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,50%
  Serveringsforslag
  650,00 kr

Domaine Bachelet Monnot

2 varer

pr. side