Swipen voor 2 additionele foto's

Domaine d'Ourea, Cotes du Rhone 2014

Ville købe igen?
135,00 kr
Udsolgt
Serveringsforslag
Information
Type
Rødvin
Alkohol
13,50
Land
Frankrig
Område
Rhône
Underområde
Côtes du Rhône
Flaskestørrelse
75 cl
Årgang
2014
Druer
Cinsault 20% Grenache Noir 60% Mourvèdre 20%
Serveringsforslag
Fjerkræ Lyst kød Mørkt kød
Om produktet

Som alle andre vinmarker på Domaine d’Ouréa, dyrkes Vacqueyras-markerne økologisk. Côtes-du-Rhône er sammensat af 60% Grenache, 20% Cinsault og 20% Mourvèdre. Der høstes udelukkende manuelt (25 hl./ha!) i små kasser af 12 kg. for at undgå masning og oxydering under transport. Gæringen foregår separat med hele drueklaser efter en let masning, hver druesort for sig, og varer ca. to uger (uden anvendelse af svovl). Under de 6 måneder lagring på klassiske betontanke og inden aftapning anvender man dog en smule SO2. Sammensætningen (assemblage) af de forskellige vine foregår før aftapningen.

Côtes-du-Rhône fra Domaine d’Ouréa kombinerer de aromatiske, sprøde toner fra de yngre Grenache og Cinsault vinstokke med den mere struktureret stil fra Mourvèdre. Desuden tilfører Grenache-druer fra ældre vinstokke mere dybde og kompleksitet. Vinen er derfor både charmerende og liflig, med god fylde og en meget betagende frugtrig og krydret eftersmag.

Prøv den til grøntsagsretter (ratatouille, gratinerede retter), til kødretter med fjerkræ, svinekød, kalvekød, samt til diverse pasta- eller risottoretter.

Frankrig

Andre populære

 1. Domaine d'Ourea, Vacqueyras 2012
  Domaine d'Ourea, Vacqueyras 2012

  Vacqueyras fra Domaine d’Ouréa er en fantastisk kompleks, harmonisk og samtidig meget ren vin med nuancer af blommer, violer og mynte i duften. I smagen har den både velour og god koncentration, med krydrede, mørke toner som fører tanken hen mod engelsk lakrids og brombær. Den slutter med en flot tannin som uden tvivl vil sikre den en god modning.
  Robert PARKER: Vacqueyras 2012: 90-90+

  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,50%
  Serveringsforslag
  Fra 205,00 kr
  Spar 30,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 235,00 kr
  • Pris pr. stk. v/3 stk.: 205,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 3 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud