Swipen voor 2 additionele foto's

Domaine d'Ourea, Gigondas 2012

Ville købe igen?
245,00 kr
Udsolgt
Serveringsforslag
Information
Type
Rødvin
Alkohol
14,50
Proptype
Kork
Flaskestørrelse
75 cl
Område
Rhône
År
2012
Sub Area
Gigondas
Serveringsforslag
Fjerkræ Lyst kød Mørkt kød Vildt
Druetype
Grenache Noir 90% Syrah 10%
Om produktet

Gigondas betragtes af mange som en af de bedste appellationer i det sydlige Rhône og sammenlignes ofte med Châteauneuf-du-Pape, som også er lavet hovedsageligt på druen Grenache. En ung generation af vinproducenter har forstået at udnytte distriktets store potentiale optimalt. Især vinmarkerne ved foden af den berømte bjergkæde ”Dentelles de Montmirail” producerer fremragende vine.

Domaine d’Ouréas 4,5 ha. i Gigondas ligger i vinmarken ”Grand Montmirail”, i en højde af 400 til 520 m., på siden af selve bjergkæden. Den nederste del ligger på en undergrund af rødt mergel, som giver vine med kraft og kødfuldhed, mens midten og den øverste del af vinmarken ligger på en kalkholdig klippe, som giver vine med mere sprødhed og kompleksitet. Det er i øvrigt disse højtliggende vinmarker som har inspireret Adrien til navnet Ouréa, oprindeligt navnet for en græske bjergegud (søn af gudinden Gaia).

Vinmarken er beplantet i 1975 med 90% Grenache og 10% Syrah og som alle marker på Domaine d’Ouréa, dyrkes den økologisk. Pga. hældning foregår markarbejdet med hest. Der høstes udelukkende manuelt (30 hl./ha.) i små kasser af 12 kg. for at undgå masning og oxydering under transport. Gæringen foregår med hele drueklaser efter en let masning og varer ca. en måned (uden anvendelse af svovl). Under de 18 måneder lagring på klassiske betontanke og inden aftapning anvender man dog en smule SO2.

Kombination af sydvendte parceller, hvor druerne får en perfekt eksponering mod solen, jordbunden og højden giver en kølighed, som tilfører vinen stor finesse og kompleksitet, samtidig med, at en meget enkelt og naturlig vinificering giver race, karakter og intensitet. En flot mineralitet giver desuden en meget original og forbavsende Gigondas!

Serveres i stor glas, gerne efter en times iltning på karaffel. Prøv den til ovnstegt kalv, okse eller lam, men også gerne til and eller fuglevildt.

Andre populære

 1. Domaine d'Ourea, Cotes du Rhone 2014
  Domaine d'Ourea, Cotes du Rhone 2014

  Côtes-du-Rhône fra Domaine d’Ouréa kombinerer de aromatiske, sprøde toner fra de yngre Grenache og Cinsault vinstokke med den mere struktureret stil fra Mourvèdre. Desuden tilfører Grenache-druer fra ældre vinstokke mere dybde og kompleksitet. Vinen er derfor både charmerende og liflig, med god fylde og en meget betagende frugtrig og krydret eftersmag.

  Ville købe igen?
  Druetype
  Cinsault 20% Grenache Noir 60% Mourvèdre 20%
  Alkohol
  13,50%
  Serveringsforslag
  135,00 kr
 2. Domaine d'Ourea, Vacqueyras 2012
  Domaine d'Ourea, Vacqueyras 2012

  Vacqueyras fra Domaine d’Ouréa er en fantastisk kompleks, harmonisk og samtidig meget ren vin med nuancer af blommer, violer og mynte i duften. I smagen har den både velour og god koncentration, med krydrede, mørke toner som fører tanken hen mod engelsk lakrids og brombær. Den slutter med en flot tannin som uden tvivl vil sikre den en god modning.
  Robert PARKER: Vacqueyras 2012: 90-90+

  Ville købe igen?
  Druetype
  Cinsault  Grenache Noir  Mourvèdre  Syrah 
  Alkohol
  14,50%
  Serveringsforslag
  Før 235,00 kr Fra 199,00 kr
  Spar 36,00 kr
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 235,00 kr
  • Pris pr. stk. v/3 stk.: 199,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 3 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 3. Domaine d'Ourea, Tire Bouchon 2013
  Domaine d'Ourea, Tire Bouchon 2013

  ”Tire Bouchon” må siges at være en luksus Vin de Table med den druesammensætning og den vinificering den får! Den har stor personlighed, samtidig med, at den er lavet for at blive drukket i sin ungdom og ved uhøjtidelige lejligheder. Den er meget umiddelbar og aromatisk i duften, med lækre, sprøde frugttoner og en dejlig, krydret karakter. Smagen er ligeledes meget frugtrig og afrundet, dog samtidig med god struktur og fylde.

  Ville købe igen?
  Druetype
  Carignan 20% Grenache Noir 50% Øvrige 20% Syrah 10%
  Alkohol
  13,51%
  Serveringsforslag
  Før 99,00 kr Fra 91,00 kr
  Spar 8,00 kr
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 99,00 kr
  • Pris pr. stk. v/6 stk.: 91,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud