Swipen voor 2 additionele foto's

Domaine d'Ourea, Tire Bouchon 2013

Fra 91,00 kr
Spar 8,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 99,00 kr
  • Pris pr. stk. v/6 stk.: 91,00 kr
Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere
Indhent tilbud
Levering 7-8 hverdage
Serveringsforslag
Information
Alkohol
13,51
Type
Rødvin
Land
Frankrig
Flaskestørrelse
75 cl
Årgang
2013
Druer
Carignan 20% Grenache Noir 50% Øvrige 20% Syrah 10%
Serveringsforslag
Fjerkræ Lyst kød
Om produktet

Adrien Roustan henter druerne til sin ”Tire Bouchon” på vinmarker som dyrkes på sandholdige aflejringer langs åen Ouvèze, i nærheden af vingården. Vinmarkerne producerer vine klassificeret som Vin de Table/Vin de France, og som alle andre vinmarker på Domaine d’Ouréa, dyrkes de økologisk.

Vinen er sammensat af 50% Grenache, 20% Carignan, 10% Aramon, 10% Oeillades og 10% Syrah, Der høstes udelukkende manuelt (30 hl./ha!) i små kasser af 12 kg. for at undgå masning og oxydering under transport. Gæringen foregår separat med hele drueklaser efter en let masning, hver druesort for sig, og varer ca. 10-12 dage (uden anvendelse af svovl). Under de 6 måneder lagring på klassiske betontanke og inden aftapning anvender man dog en smule SO2. Sammensætningen (assemblage) af de forskellige vine foregår før aftapningen.

”Tire Bouchon” må siges at være en luksus Vin de Table med den druesammensætning og den vinificering den får! Den har stor personlighed, samtidig med, at den er lavet for at blive drukket i sin ungdom og ved uhøjtidelige lejligheder. Den er meget umiddelbar og aromatisk i duften, med lækre, sprøde frugttoner og en dejlig, krydret karakter. Smagen er ligeledes meget frugtrig og afrundet, dog samtidig med god struktur og fylde.

Det er en yderst sympatisk vin, som kan serveres til de fleste middelhavsinspirerede retter, med eller uden kød. Perfekt til fjerkræ, svinekød eller kalvekød.

Frankrig