Swipen voor 2 additionele foto's

Domaine d'Ourea, Vacqueyras 2012

Ville købe igen?
Fra 205,00 kr
Spar 30,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 235,00 kr
  • Pris pr. stk. v/3 stk.: 205,00 kr
Tilbuddet gælder ved køb af 3 stk. eller mere
Indhent tilbud
Levering 1-2 hverdage
Serveringsforslag
Information
Type
Rødvin
Alkohol
14,50
Land
Frankrig
Område
Rhône
Underområde
Vacqueyras
Flaskestørrelse
75 cl
Årgang
2012
Proptype
Kork
Druer
Cinsault  Grenache Noir  Mourvèdre  Syrah 
Serveringsforslag
Mørkt kød Oste - kraftige Vildt
Om produktet

Domaine d’Ouréas 10,5 ha. i Vacqueyras er fordelt mellem parcellen ”Hautes Garrigues", på den øvre del af slettet, hvor runde aflejringsstene af kalk og rødt ler giver altid vine med finesse og mineralitet, og ”Les Pendants” med blåt og gul mergel, som giver vine med mere kraft og dybde. Til sin Vacqueyras bruger Adrien udelukkende Grenache-druer fra vinstokke som er plantet i 1950! Druerne fra nye beplantninger med Grenache, Cinsault og Mourvèdre bliver brugt til Adriens Côte-du-Rhône.

VINIFICERING & MODNING Som alle andre vinmarker på Domaine d’Ouréa, dyrkes Vacqueyras-markerne økologisk. Der høstes udelukkende manuelt (25 hl./ha!) i små kasser af 12 kg. for at undgå masning og oxydering under transport. Gæringen foregår med hele drueklaser efter en let masning og varer ca. en måned (uden anvendelse af svovl). Under de 18 måneder lagring på klassiske betontanke og inden aftapning anvender man dog en smule SO2.

SMAGSNOTATER Vacqueyras fra Domaine d’Ouréa er en fantastisk kompleks, harmonisk og samtidig meget ren vin med nuancer af blommer, violer og mynte i duften. I smagen har den både velour og god koncentration, med krydrede, mørke toner som fører tanken hen mod engelsk lakrids og brombær. Den slutter med en flot tannin som uden tvivl vil sikre den en god modning. Robert PARKER: Vacqueyras 2012: 90-90+

SERVERINGSFORSLAG Serveres i stor glas, gerne efter en times iltning på karaffel. Prøv den til lam, okse eller vildt – gerne med skovsvampe, eller bær. Prøv den også til modne rødskimmeloste.

Frankrig