Domaine Georges Lignier

Domaine Georges Lignier

Domaine Georges Lignier i Morey St. Denis er etableret i begyndelsen af det 20. århundrede. Med 16 hektar vinmarker fordelt på 50 parceller i 17 appellationer, er der tale om et af de fineste Domaines i Côtes de Nuits. Domaine Georges Lignier er med 1,49 hektar største ejer i Grand Cru Clos St. Denis. Blandt Premieres Crus ejer Georges Lignier halvdelen af Clos des Ormes i Morey St. Denis, samt en parcel i Gevrey-Chambertin, Combottes, der ligger mellem Grand Cru Clos de la Roche og Latricières-Chambertin. 

Et helt nyt og spændende kapitel for Domaine Georges Lignier startede i 2002 da unge og talentfulde Benoit Stehly, nevø til Goerges Lignier (barnebarn af grundlæggeren), efter endt ønologi studie tilsluttede sig sin onkel. Fra 2008 har Benoit Stehly overtaget det fulde ansvar for Domainet. Benoit plejer sine vinstokke med maksimal respekt for naturen, og sætter alt ind på at sikre liv i jorden. Den gennemsnitlige alder på vinstokkene er 50 år, og det er med til at sikre lave hektarudbytter, og druer med optimal koncentration, silkeagtige tanniner og et markant terroir udtryk. 

Benoit vinificerer så blidt som muligt, idet målet er at sikre vine, med finesse og elegance. Druerne håndsorteres ad to omgange, både i marken og ved ankomsten til kældrene. Ca. 80% af druerne afstilkes, hvorefter Benoit foretager en kold maceration af 4 til 5 dages varighed. Gæringen foregår med både traditionel pigeage samt remontage, der i følge Benoit gør, at gæren arbejder bedre. Fadlagringen varer typisk 18 til 20 måneder, afhængig af årgangen. Siden 2002 har kvaliteten fået et gigantisk løft hos Domaine Georges Lignier. Stilen er i dag virkelig klassisk Bourgogne. 

Filtrer
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
2 stk
1 stk
1 stk
1 stk
1 stk

Domaine Georges Lignier

4 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Domaine Georges Lignier, Morey-Saint-Denis 1er Cru 2014
  Domaine Georges Lignier, Morey-Saint-Denis 1er Cru 2014

  Lignier ejer halvdelen af denne fine 1. Cru, der støder op til Grand Cru Clos de la Roche. Vinstokkene er 50 år gamle, og giver her en vin, der er ærketypen på en 1. Cru fra den nordlige ende af Morey Saint Denis. Farven er klar og glansfuld Bourgogne-rød. Smagen er fyldig og silkeagtig og med et væld af intense sorte bær. Eftersmagen er silkeagtig intens og lang. Klassisk Bourgogne på et højt niveau.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,00%
  Serveringsforslag
  Før 549,00 kr Fra 493,00 kr
  Spar 56,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 549,00 kr
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 493,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 2. Domaine Georges Lignier, Gevrey-Chambertin 1er Cru 2010
  Domaine Georges Lignier, Gevrey-Chambertin 1er Cru 2010

  Combottes er en 1. Cru af ekstraordinær kvalitet. Alene beliggenheden mellem Grand Cru Clos de la Roche og Grand Cru Latricières Chambertin antyder det. Når marken ikke har Grand Cru status er det i følge af Benoit Stehly fordi 80 % af marken er ejet af Morey St. Denis avlere. Gevrey-Chambertin avlerne ønskede derfor ikke, at marken skulle være Grand Cru! Kvaliteten er superb og vinen har virkelig finesse, elegance, aromatisk styrke og længde.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,00%
  Serveringsforslag
  795,00 kr
 3. Domaine Georges Lignier, Clos-Saint-Denis Grand Cru 2010
  Domaine Georges Lignier, Clos-Saint-Denis Grand Cru 2010

  Georges Lignier er med 1,49 hektar største ejer i denne uforlignelige Grand Cru, der som det er skik i Bourgogne har lagt "efternavn" til kommunen Morey. Marken ligger højere og det blæser ifølge Benoit Stehly mere her, end i nabo Grand Cru'en Clos de la Roche. Så vinen fra Clos Saint Denis er mere delikat, og har større finesse og større mineralitet i den intense og koncentrerede smag. Kvaliteter, der oftere forbindes med Grands Crus fra nabo kommunen Chambolle-Musigny!

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,50%
  Serveringsforslag
  995,00 kr

Domaine Georges Lignier

4 varer

pr. side