Domaine Huguenot

Domaine Huguenot

Familien Huguenot producerede allerede vin i Marsannay inden den franske revolution i 1789, så nogle af de aktuelle vinmarker har været dyrket af samme familie i mere end 200 år og i 10 generationer. Det kan man kalde kontinuitet! Ejendommen fik nogenlunde sin aktuelle størrelse i slutningen af 1960’erne, hvor Jean-Louis og Eliane Huguenot – den nuværende ejer Philippes forældre – bragte vinmarkerne fra 5 til 23 hektarer i appellationerne Bourgogne, Marsannay, Fixin og Gevrey-Chambertin med en lille parcel i Grand Cru ”Charmes-Chambertin”. Vinmarkerne er fordelt mellem ca. 20 ha. Pinot Noir og 3 ha. Chardonnay.

Philippe Huguenot arbejdede i flere år med sin far, inden han fuldførte en uddannelse i ønologi, og efterfølgende overtog vingården i 1994 (hans hustru Valérie kom først til vingården i 2001). Allerede under hans fars tid begyndte far og søn en langsom proces mod omstilling til økologisk produktion. I 2007 var man nået til en fuld økologisk produktion på 50% af ejendommen og med årgang 2013 markerede man på Domaine Huguenot en fuld økologisk godkendelse af hele produktionen (i dag ca. 120.000 flasker årligt). Men udviklingen vil sandsynligvis ikke standse her: Philippe og Valérie interesserer sig meget for den biodynamiske tanke…

Filtre
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
1
1
1
1
1

Domaine Huguenot

2 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Huguenot, Marsannay
  Huguenot, Marsannay "Echezeots" 2012

  Marsannay ”Echezot” er en meget fyldig, kødfuld og samtidig ret delikat vin. Harmonien mellem frugten og strukturen er bemærkelsesværdig, og selv om appellationens klassiske mineralitet og aggressivitet kan mærkes, er det vinens finesse og elegance, som dominerer til sidst. Den er stadig en smule lukket i sin ungdom men vil uden tvivl vinde i harmoni med lidt modning.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,00%
  Serveringsforslag
  Før 349,00 kr 266,67 kr
  Spar 82,33
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 2. Huguenot, Charmes Chambertin Grand Cru 2012
  Huguenot, Charmes Chambertin Grand Cru 2012

  Charmes-Chambertin fra Domaine Huguenot samler både finesse, frugtkarakter og kompleksitet. Duften er koncentreret og frisk med nuancer af modne, mørke bær og med bid til sidst. Smagen er kødfuld og fyldig, med lidt trækarakter i sin ungdom og med en frugtkoncentration, som hurtigt udvikler sig i glasset. Det er en meget vellavet vin, som sagtens kan tåle at blive gemt nogle år, men som ved lidt iltning på karaffel allerede giver meget fra sig. Det er dog finessen som vinder til sidst!

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,01%
  Serveringsforslag
  Fra 933,00 kr
  Spar 66,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 999,00 kr
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 933,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
  Levering 6-7 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 6-7 hverdage
  Indhent tilbud

Domaine Huguenot

2 varer

pr. side