Domaine Jean-Marc et Thomas Bouley

Domaine Jean-Marc et Thomas Bouley

Jean-Marc et Thomas Bouley i Volnay er de seneste generationer i en familie af vinavlere, der kan føre sine rødder tilbage til 1527! Domainet omfatter ca. 8 hektar vinmarker og Jean-Marc og Thomas har en stjerneklar målsætning om, at være blandt de bedste i Volnay. Domainet har derfor gradvist skilt sig af med de mindst interessante parceller og arbejder løbende på, at købe jord i de bedste marker i Volnay, Pommard og Beaune. 

I 2002 slutter Jean-Marcs søn, Thomas, sig til domainet. Thomas Bouley er uddannet viticulturist og ønolog, og er en af Bourgognes nye generation af "unge løver". Under sine studier har han samlet erfaring i både New Zealand og Oregon. I dag har Thomas overtaget det fulde ansvar for vinifikationen, og har løftet Bouleys vine til nye højder. Allen Meadows skriver blandt andet: "..Thomas Bouley is a first-rate young talent and I predict that you will be hearing a lot more about his wines going forward and given those accolades it almost goes without saying that in my view his wines outperformed the general quality of the vintage (2011), particularly with his upper level wines.."

Thomas arbejder med nær biodynamiske teknikker i markerne, ud fra et ønske om at opnå det maksimale terroir udtryk i vinene. Vinstokkene beskæres hårdt, om nødvendigt høstes der "grønt" for at sikre ca. 6 klaser pr. vinstok. Thomas arbejder med op til 40 % hele klaser i gæringskarrene, benytter den naturlige gær, og arbejder med både pigeage og remontage. Macerationen på drueskindet varer typisk op til 3 uger, hvorefter de unge vine lagres i 16-18 måneder på fade. Andelen af ny eg varier fra 10 % for Bourgogne Rouge og til 50 % for Pommard Premieres Crus. Vinene tappes uden filtrering.

Der er ingen produkter, der matcher dit valg.