Swipen voor 2 additionele foto's

Terres de Velle, Chassagne-Montrachet, Les Platiere 2012

Ville købe igen?
425,00 kr
Udsolgt
Serveringsforslag
Information
Type
Hvidvin
Alkohol
13,00
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte de Beaune
Flaskestørrelse
75 cl
Årgang
2012
Proptype
Kork
Druer
Chardonnay 100%
Serveringsforslag
Fisk - lys Fjerkræ Lyst kød Skaldyr
Om produktet

Terres de Velles hvid Chassagne-Montrachet kommer fra den lille parcel "La Platrière" (0,3393 ha.), nær Morgeot-klostret, med mere end 20 år gamle vinstokke, som vokser på en hovedsageligt ler- og kalkholdig undergrund. Marken vender mod sydøst og får derfor rigeligt med sol.
Druerne er høstet manuelt ved optimalmodning og transporteres til kælderen i små kasser af 12 kg. for at undgå masning og oxydering. Efter en skånsom presning med luftpresse i ca. 2,5 timer, bliver mosten sat til at bundfælde naturligt over natten, så det groveste bundfald dekanteres naturlig. Derefter bliver den klar most gæret på klassiske træfade (228 l.) af fransk æg, hvoraf de 30% er nye.
Som det er sædvane i Bourgogne foregår både den alkoholiske og den malolaktisk gæring på fad. Modning foregår på de samme fad, med løbende omrøringer som afhænger af årgangen, og varer ca. et år. 15-18 måneder efter høsten (man tager hensyn til månens faser) er vinen klar til aftapningen, som foregår efter en naturlig dekantering og uden nogen form for filtrering.

Druerne på marken La Platrière nyder af en perfekt modning og vinen er derfor meget aromatisk og kompleks i duften. Det er en vin som giver utrolig meget fra sig, både i duften og smagen - med både fede og intense nuancer, men også med en god struktur og friskhed i eftersmagen. En fantastisk og vedvarende harmoni!

Server den til fisk- eller skaldyrssupper, jomfruhummer eller andet skaldyr, pighvar, laks eller til hane eller lyst kød i hvid sauce.

Frankrig

Andre populære

 1. Terres de Velle, Bourgogne Pinot Noir 2015
  Terres de Velle, Bourgogne Pinot Noir 2015

  I farven er denne Bourgogne Pinot Noir en smule lys, men det skal man ikke lade sig narre af. Duften melder om en god frugtrig fylde, med masser af nuancer af røde frugter (f.eks. kirsebær og hindbær) og en god sprødhed. Smagen er umiddelbar og frugtrig først, men vinen udvikler hurtigt god fedme, struktur og dybde. Den slutter med meget lækre nuancer af vilde skovbær samt milde krydderier. En meget harmonisk og klassisk Pinot Noir med et touch af kølighed, som gør den meget charmerende.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,01%
  Serveringsforslag
  Før 195,00 kr 175,05 kr
  Spar 19,95
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud