Terres de Velle, Volnay, Ez Blanches 2012

Ville købe igen?
Fra 348,00 kr
Spar 37,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 385,00 kr
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 348,00 kr
Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
Indhent tilbud
Levering 2-3 hverdage
Information
Alkohol
13,00
Type
Rødvin
Land
Frankrig
Druer
Pinot Noir 
Om produktet

Volnay-vines delikat og charmerende stil gør, at man ofte sammenligner dem med Chambolle-Musigny vinene i Côte de Nuits. De er i hvert fald meget forskellige fra vinene i nabodistriktet Pommard, som ofte er mere kraftige og maskuline. I Volnay finder man nogle af de mest berømte rødvine i Bourgogne.

Det er først og fremmest i undergrunden man finder hemmeligheden bag den delikate stil. Her er det kalk blandet med knuste klipper som dominerer.



Volnay fra Domaine des Terres de velles kommer fra den lille parcel "Ez Blanches" (0,3430 ha.) i den øverste del af Volnay, med samme undergrundstype som den nærliggende 1. Cru ”Clos des Chênes”, d.v.s. sandholdig mergel og en af de højeste indhold af kalk i appellationen. Vinmarken vender mod sydøst og er beplantet med mere end 50 år gamle vinstokke. Det giver meget intense og mineralske vine.

Druerne er høstet manuelt ved optimalmodning og transporteres til kælderen i små kasser af 12 kg. for at undgå masning og oxydering. Efter en 100% afstikning og en skånsom masning, gennemgår mosten en kølig skindmacerering i 7-10 dage. Derefter starter den alkoholisk gæring med løbende omrøringer, og varer 2-3 uger inden den presses. Den klar vin bliver hældt på træfade (228 l.) af fransk eg, hvoraf de 25% er nye. Vinen gennemgår først en malolaktisk gæring og modnes derefter på de samme fade. Den aftappes uden filtrering efter ca. 16-18 måneder.



Denne Volnay er et skoleeksempel på en vin, der både kan have stor mineralitet og samtidig finesse. Farven er blank, rubinrød og i duften finder man rene, delikate nuancer af røde bær og lidt mandler. I smagen er det først og fremmest finessen og sprødhed som charmerer, men vinen har også en god velour og kompleksitet. En meget klassisk Volnay!



Serveres til retter med fjerkræ, kalv (f.eks. kalvefrikassé), lam. Prøv den også til modne rødskimmeloste.

Frankrig