Dr. Thanisch

Dr. Thanisch

Wwe. Dr. Thanisch Erben Müller-Burggraef med besiddelser i den verdensberømte ”Berncasteler Doctor”, er en af de mest berømte ejendomme i Moseldalen. Thanisch familiens tradition for at dyrke vin kan dateres mere end 350 år tilbage. Vinificering, lagring og tapning af firmaets vine foregår stadig i den 350 år gamle ”Berncasteler Doctor Cellar”, der giver ideelle betingelser med en konstant temperatur på 8 – 9 grader. 

Wwe. Dr. Thanisch Erben Müller-Burggraef ejer 12 ha. af de bedste vinmarker. 95% er beplantet med Riesling. Gennem de sidste år har virksomheden dristet sig til også at producere rødvin. I dag beplantes 5% derfor med Pinot Noir.

Gennem de sidste 5 år har virksomheden taget yderligere skridt til at forbedre kvaliteten: Omhyggelig beskæring af vinstokkene for at nedsætte høstudbyttet. Ingen brug af kunstgødning, ingen vanding, selektiv håndplukning over flere uger. Hver vinmark bliver høstet 3–4 gange, således at alle druer plukkes ved optimal modenhed. Gennemsnitligt høstudbytte er 5.500 l. pr. ha.

Filtrer
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
1 stk
1 stk
1 stk
1 stk

Dr. Thanisch

1 vare

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Dr. Thanisch, Brauneberger Juffer-Sonnenuhr, Riesling Spätlese 2011
  Dr. Thanisch, Brauneberger Juffer-Sonnenuhr, Riesling Spätlese 2011

  Dr. Thanischs vinmarker i Brauneberg har en hældning på 60-70% og vender mod syd-sydvest. Den berømte parcel Juffer-Sonnenuhr ligger på en undergrund af rødt skiffer blandet med glimmer og andre stenarter, og den producerer altid meget elegante, racefulde og samtidig komplekse Rieslingvine.

  Riesling Spätlese Juffer-Sonnenuhr er meget frugtrig og elegant, med store race og harmoni. Her finder man nuancer af hyldeblomst, akacie og citrusfrugter. Vinens store kompleksitet støttes af en god syre, der gør den meget sprød og appetitgivende. Den er meget anvendelig til gastronomi.

  Ville købe igen?
  Druetype
  Riesling 100%
  Alkohol
  8,00%
  269,00 kr

Dr. Thanisch

1 vare

pr. side