Dr. Thanisch

Dr. Thanisch

Wwe. Dr. Thanisch Erben Müller-Burggraef med besiddelser i den verdensberømte ”Berncasteler Doctor”, er en af de mest berømte ejendomme i Moseldalen. Thanisch familiens tradition for at dyrke vin kan dateres mere end 350 år tilbage. Vinificering, lagring og tapning af firmaets vine foregår stadig i den 350 år gamle ”Berncasteler Doctor Cellar”, der giver ideelle betingelser med en konstant temperatur på 8 – 9 grader. 

Wwe. Dr. Thanisch Erben Müller-Burggraef ejer 12 ha. af de bedste vinmarker. 95% er beplantet med Riesling. Gennem de sidste år har virksomheden dristet sig til også at producere rødvin. I dag beplantes 5% derfor med Pinot Noir.

Gennem de sidste 5 år har virksomheden taget yderligere skridt til at forbedre kvaliteten: Omhyggelig beskæring af vinstokkene for at nedsætte høstudbyttet. Ingen brug af kunstgødning, ingen vanding, selektiv håndplukning over flere uger. Hver vinmark bliver høstet 3–4 gange, således at alle druer plukkes ved optimal modenhed. Gennemsnitligt høstudbytte er 5.500 l. pr. ha.

Filtre
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Land
4
Serveringsforslag
4
2
1
1
3

Dr. Thanisch

4 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Dr. Thanisch, Riesling Kabinett 2016
  Dr. Thanisch, Riesling Kabinett 2016

  Forsigtig presning af afstilkede hele druer ved meget lav temperatur. Ingen brug af enzymer. Lang skal kontakt, op til 3,5 timer, langsom kold gæring, for det meste naturlig. Naturlig kontrol med kold gæring i Doctor Cellars temperatur på 8 grader. Klaring af vinen sker ved bundfældning.

  En rig, næsten saftig bouquet af modne Granny-Smith æbler og fersken aroma med en velafballanceret syre og typisk karakter af skifer. Lang eftersmag med krydrede noter. Perfekt til asiatiske retter og salat, samt Risotto, Asparges og fjerkræ. – En vin til alle lejligheder.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  11,01%
  Serveringsforslag
  125,00 kr
 2. Dr. Thanisch, Bernkasteler Badstube, Riesling Kabinett 2016
  Dr. Thanisch, Bernkasteler Badstube, Riesling Kabinett 2016

  Vinmarken Bernkasteler Badstube strækker sig fra midt på skråningen til skovgrænsen øverst, bag landsbyen Bernkastel. Undergrunden består nærmest udelukkende af smuldrende skiffer, som suger vandet til sig og bevarer det ekstremt længe. Dette giver meget sprøde Rieslingvine med stor race og en god syre, der giver et ekstraordinært modnings- og udviklingspotentiale.

  Riesling Kabinet Bernkasteler Badstube har en meget moden duft, med eksotiske nuancer af gule, tropiske frugter (papaya, mango) og milde krydderier. I smagen fornemmer man en god mineralitet og struktur, som fint løfter de eksotiske toner. Den er yderst harmonisk og samtidig meget karakterfuld.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  8,00%
  Serveringsforslag
  Før 199,00 kr 125,89 kr
  Spar 73,11
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 3. Dr. Thanisch, Riesling Spätlese Trocken 2015
  Dr. Thanisch, Riesling Spätlese Trocken 2015

  Dr.Thanisch Riesling Spätlese Trocken er produceret på druer dyrket på forskellige Single Vineyards på Thanisch Muller-Burggraef ´s besiddelser. Druerne er håndplukket og forsigtigt presset. Vinen gærer ved lav temperatur i Rustfri stål tanke og derefter modnet i gamle ege tønder for at få større kompleksitet.

  Vinen har en Intens aroma af modne friske ferskner, og modne pærer samt et hint af citrus. Typisk skifer karakter. En moderat, harmonisk syrlighed gør vinen rund og særdeles elegant. - Perfekt til sushi, østers samt andre skaldyr, grillet fisk og fjerkræ.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  11,00%
  Serveringsforslag
  Før 189,00 kr 140,25 kr
  Spar 48,75
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 4. Dr. Thanisch, Brauneberger Juffer-Sonnenuhr, Riesling Spätlese 2011
  Dr. Thanisch, Brauneberger Juffer-Sonnenuhr, Riesling Spätlese 2011

  Dr. Thanischs vinmarker i Brauneberg har en hældning på 60-70% og vender mod syd-sydvest. Den berømte parcel Juffer-Sonnenuhr ligger på en undergrund af rødt skiffer blandet med glimmer og andre stenarter, og den producerer altid meget elegante, racefulde og samtidig komplekse Rieslingvine.

  Riesling Spätlese Juffer-Sonnenuhr er meget frugtrig og elegant, med store race og harmoni. Her finder man nuancer af hyldeblomst, akacie og citrusfrugter. Vinens store kompleksitet støttes af en god syre, der gør den meget sprød og appetitgivende. Den er meget anvendelig til gastronomi.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  8,00%
  Serveringsforslag
  269,00 kr

Dr. Thanisch

4 varer

pr. side