Jean-Pierre Moueix

Jean-Pierre Moueix

Jean-Pierre Moueix, født i Corrèze i 1913, ankom med sine forældre i Saint-Émilion efter 1929 depressionen. I 1937 grundlagde han sin negociant-forretning på Quai du Priourat i Libourne.

På det tidspunkt var vinene fra Libourne ikke særlig godt kendt uden for Frankrig. Jean-Pierre Moueix var dog så snu, at forudse Merlot-druens evne til at ældes med ynde samt at betage vinentusiaster med dens naturlige charme og evne til at forfører. Han tilbragte sit liv på at fremme Libourne-vinene internationalt. 
I 1950'erne, konsoliderede han sin negociant-forretning med køb af flere kendte ejendomme. I sine sidste år nød han en stille pension før han gik bort i 2003.

Hans søn, Christian (født i 1946) sluttede sig til familievirksomheden i 1970, hvor han fik ansvaret for produktionen af virksomhedens egen vine. Flere år senere, overtog han ligeledes det kommercielle ansvar indtil han blev administrerende direktør og medejer for firmaet i 1991.

I dag er ETS. Jean-Pierre Moueix ejet af Christian Moueix og hans børn: Edouard (født i 1977), salgsdirektør siden 2003, og Charlotte (født i 1978), dyrlæge.
Ets. Jean-Pierre Moueix sælger udelukkende til grossister og distribuerer kun røde vine fra de mest prestigefyldte appellationer i Libourne-området med speciale i St. Emilion og Pomerol.

Disse slotsaftappet vine, sælges én primeur (i foråret efter høsten), eller efter flere års lagring, når de er klar til at blive drukket. Således har virksomheden flere millioner flasker liggende i deres kældre i Libourne.

Filtre
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
2
1

Jean-Pierre Moueix

3 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Chateau Rouget 2012
  Chateau Rouget 2012

  Château Rouget er en af de klassiske ejendomme i Pomerol, med rødder tilbage til 1700-tallet. I Pomerol er det merlot der er hoveddruen og vinene fra Rouget er da også 85 % merlot med 15 % cabernet franc. 2012 var en udfordrende årgang med både meget varme perioder og et vådt forår. En flot september gav dog godt druer med godt forhold mellem syre og modenhed.Vinen lagrer 18 måender på små egetræsfade, hvoraf 1/3 er nye.

  Vinen er dyb rubinrød med lilla reflektioner, en åben duft af sort og rød frugt, med hints af krydderier og vanilie. I munden er den velstruktureret med noter af blommer, solbær og chokolade. Lang afslutning med silkebløde tanniner og lidt ristede noter. Er så småt ved at være moden og har formodentlig 10 års yderligere udviklingspotentiale.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,00%
  Serveringsforslag
  645,00 kr
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 2. L’Héritage de Chasse-Spleen Haut Médoc 2011
  L’Héritage de Chasse-Spleen Haut Médoc 2011
  Pæn levende rød med flotte gardiner. Duften er fyldt med vilde røde skovbær, fadnoter og en anelse røget spæk. Delikat smag af mørke røde bær og chokolade samt med et pænt lille bid. God balance.
  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,00%
  199,00 kr
 3. Château Cote de Baleau 2009, Saint Emilion Grand Cru
  Château Cote de Baleau 2009, Saint Emilion Grand Cru

  Château Côte de Baleau er en mindre ejendom i St. Emillon, som indtil 2013 havde været ejet af familien Reiffers, siden Louis XIV sad på tronen. De nye ejere, familien Cuvelier, ejer også Clos Fourtet and Chateau Poujeaux i Haut Medoc. Vinproduktionen ledes i dag af vinmager Sophie Fourcade. De 17 hektar er beplantet med 70% merlot, 20% cabernet franc og 10% cabernet sauvignon, med en solid gennemsnitsalder på 40 år. De begrænsede markarealer betyder også, at der kun bliver produceret 3000 kasser årligt fra ejendommen.

  Efter fermentering på ståltanke lagrer vinen 18 måneder på små, franske egetræsfade, hvoraf halvdelen er nye.

  Vinen er tæt, med duft og smag af lakrids og mørke bær, særligt kirsebær og spor fra fadlagringen. Den er fyldig i munden, med en bærfuld afslutning. Vinen er fuldmoden nu, og bør drikkes inden for de næste par år.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,50%
  Serveringsforslag
  249,00 kr

Jean-Pierre Moueix

3 varer

pr. side