Mas de Daumas Gassac, Languedoc, Frankrig

Mas de Daumas Gassac, Languedoc, Frankrig

Det var i 1970, at familien Guibert faldt over en smuktbeliggende vingård tilhørende familien Daumas. De tilkaldte Henri Enjalbert – berømt geolog på Bordeaux universitet – for at lave jordbundsanalyser. Det var ham, som i 1971 opdagede de ganske specielle forhold, der gjorde området til et ”ideelt og enestående terroir til produktion af Grand Cru vine”. Her finder man en lokal, ganske unik rød jordbund bestående af aflejringssmåsten fra istiden. Denne jordbund er magen til den, man finder i de bedste områder af Bourgogne. Gassac har et ganske køligt klima, som skyldes en kombination af påvirkninger fra Gassac åen, adskillige naturlige kilder, de nærliggende bjerge samt havet.

Da familien Guibert købte stedet i 1972, døbte de det Mas de Daumas Gassac og man fulgte Enjalberts anbefaling om at plante Bordeaux druesorterne Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot. I forbindelse med produktionen af den første årgang i 1978 blev Bordeaux’s daværende berømte rådgivende ønolog, Prof. Emile Peynaud, hyret, og han har uden tvivl været med til at løfte ejendommen op blandt eliten af vinproducenter i Frankrig. 
Berømmelsen for Mas de Daumas Gassac kom i 1982, da slottets årgang 1980 i bl.a. Frankrigs berømte guide Gault & Millau og på et par andre internationale smagninger slog vine som Latour og Lafite af banen. Languedoc-vine af den karat var usete indtil da. 

Filtrer
Filtrer efter
Pris
kr
kr

Mas de Daumas Gassac, Languedoc, Frankrig

3 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Terra, Moulin de Gassac 2012
  Terra, Moulin de Gassac 2012

  Moulin de Gassac Tèrra har en en flot, blank, dybrød farve. Duften er umiddelbar og frugtrig med toner af modne bær, provencalske urter og hvid peber. Smagen er ligeledes meget umiddelbar med dejlige, modne nuancer af kirsebær, hindbær, men også engelsk lakrids og krydderier. Den slutter frisk med blød tannin og en sprødhed og struktur, som gør den meget harmonisk. En usædvanligt vellavet og charmerende økologisk vin.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,50%
  Land
  Frankrig
  Før 149,00 kr Fra 133,00 kr
  Spar 16,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 149,00 kr
  • Pris pr. stk. v/6 stk.: 133,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 2. Daumas Gassac, Moulin de Gassac, Rose 2016
  Daumas Gassac, Moulin de Gassac, Rose 2016
  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,00%
  85,00 kr
  Levering 5-6 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 5-6 hverdage
  Indhent tilbud
 3. Daumas Gassac, Mas de Daumas Gassac, Rouge 2011
  Daumas Gassac, Mas de Daumas Gassac, Rouge 2011

  Farven er meget dyb, rubinrød og i duften fornemmer man mørke toner af solbær, blommer, violer og krydderier. Smagen er meget koncentreret, lidt tør i begyndelsen, men den udvikler hurtigt en tætpakket frugtstil, som stadig er en smule sprælsk i sin ungdom (smagt marts 2012). Man fornemmer en ganske enestående kompleksitet og potentiale, som lover senere oplevelser. Vinen kan sagtens gemmes 15-20 år.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,50%
  Land
  Frankrig
  325,00 kr

Mas de Daumas Gassac, Languedoc, Frankrig

3 varer

pr. side