Torres, Pazo das Bruxas Albarino 2014

Ville købe igen?
125,00 kr
Udsolgt
Information
Type
Hvidvin
Alkohol
12,50
Land
Spanien
Om produktet

Galicien, der ligger i den nordvestlige del af Spanien, er landets grønne hjørne. Jorden er frugtbar, klimaet relativt køligt, og der falder ca. 1.300 mm nedbør om året (mod 3 – 700 mm i den resterende del af Spanien), hvorfor man her kan druesorter, som ikke ville trives andre steder i Spanien.

Som så mange andre steder var det romerne, som plantede de første vinstokke, hvorefter munkene forædlede såvel vindyrkningen som vinproduktionen.

Trods den lange tradition for vindyrkning har området levet en tilværelse i glemsel, hvor de traditionelle druesorter Albarino, Treixadura, Godello og Mencia ikke ligefrem hjalp dem på eksportmarkedet.

Men det, som hidtil har været området forbandelse, er de seneste år blevet en velsignelse, da den meget veldefinerede stil - lav alkohol og skøn friskhed/ sprødhed - alt sammen er noget, som både det nationale som det internationale marked har vendt sig mod.

Yderligere har Galicien formået at holde en for Spanien høj kvalitetsmæssig standard, og i dag er området sammen med Rueda og Rioja centrum for Spaniens bedste hvidvine.

Måske fordi stilen egentlig passer godt ind i Torres profil, måske fordi kunderne er begyndt at forespørge vinene, eller måske fordi vinene typisk er et ualmindeligt godt køb, har Torres valgt at opkøbe druer fra forskellige drueavlere i området til at vinficere Pazo das Bruxas.

Resultatet er en meget klassisk ren Rias Baxias, som har fokus på at bibeholde Albarinos karakter og gengive områdets kølige terroir.

Spanien