Montes Wines - chilensk kvalitetsvin

Montes Wines - chilensk kvalitetsvin

I 1987 stiftede Aurelio Montes og Douglas Murray dette vinhus med den ambition at lave vine i en kvalitet, der ville være et kvantespring fremad i forhold til den tids vine fra Chile. Begge iværksættere havde lange karrierer indenfor vinbranchen bag sig. I 1988 kom Alfredo Vidaurre og Pedro Grand til, og vinhuset Montes var født.

Den første vin, der skulle indfri de store ambitioner var Alpha Cabernet Sauvignon, der dermed inkarnerede det hårde arbejde og den passion, der var lagt i vinen. Modtagelsen var overvældende både blandt forbrugerne og i den internationale vinpresse. Med ét var overlæggeren hævet for, hvad der kunne lade sig gøre indenfor kvalitetsvin fra Chile.

Den næsten fantastiske besættelse af kvalitet gjorde, at Montes i 1996 kunne introducere den første "ultra-premium"  eller "Super-Chilener" Montes Alpha M, som er et Bordeaux blend. 

Winemaker Aurelio Montes har altid ment, at 80% af en god vin kommer fra vinmarkerne og kun 20% opnås i kælderen. Hos Montes modnes vinene uden nogen form for intervention eller manipulation, under opsyn af deres skytsengle, som de selv mener er til stede - og ikke kun på etiketterne.

Filtrer
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
1 stk
1 stk
2 stk
3 stk
3 stk
4 stk
1 stk
2 stk
1 stk
3 stk

Montes Wines - chilensk kvalitetsvin

10 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Montes, Sauvignon Blanc Outer Limits 2014
  Montes, Sauvignon Blanc Outer Limits 2014

  Outer Limits Sauvignon Blanc (100%) laves virkeligt kystnært, blot 7 km fra Stillehavet og den kolde Humboldt strøm på den 45 hektar store Zapallar mark. Det er den eneste vinmark i området, og som
  navnet indikerer, skubber man nærmest til grænsen for, i hvor kølige omgivelser, man kan få modne, gode druer.

  Vinen har en lys, gullig farve med et grønt skær. I duften finder man hyldeblomst men også passionsfrugt og noter af lime. Smagen er tæt og mineralsk med vegetale noter af asparges og bagte løg samt masser af frugt som rød grape og lime. Den flotte syre giver dejlig ”sprødhed”, god balance og flot finish.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  12,50%
  Serveringsforslag
  Før 199,00 kr Fra 179,00 kr
  Spar 20,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 199,00 kr
  • Pris pr. stk. v/3 stk.: 179,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 3 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 2. Montes, Chardonnay Reserva 2015
  Montes, Chardonnay Reserva 2015

  I glasset er vinen gylden med et grønt skær. I duften finder man tropiske frugter som ananas og mango, men også grape og andre citrusfrugter. Smagen er elegant og cremet med en flot frugt og et strejf af vanilje. Det er en kompleks vin, der inciterer en til at smage den igen og igen.

  Brug den til aperitif, til fisk og skaldyr og meget gerne til sydamerikanske specialiteter som Ceviche med laks eller hvid fisk, selvom den rent faktisk er meget bredt anvendelig.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,50%
  Serveringsforslag
  99,00 kr
 3. Montes, Cherub Syrah Rose 2015
  Montes, Cherub Syrah Rose 2015

  Forførende, elegant, tør vin med noter af rose og appelsinskal. Lækker frugtkoncentration og dejlig lang eftersmag.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,50%
  119,00 kr
 4. Montes, Limited Selection, Pinot Noir 2016
  Montes, Limited Selection, Pinot Noir 2016

  Hovedparten af Pinot Noir-druerne til Limited Selection Pinot Noir hentes i Casablanca Valley (25 km. fra kysten) og resten i Layda (9 km. fra kysten) og Zapallar (7 km. fra kysten), alle tre i Aconcagua vinregionen. Afkølingen fra Stillehavet, med den kolde Humboldt strøm, giver ganske særlige vækstbetingelse og giver Pinot Noir vine i ”cool climate” stil, med masser af aroma, bid og finesse. Samtidigt giver en granit- og lerholdig jordbund en god mineralitet til vinene.

  Udbyttet på de tre vinmarker er meget lavt (ca. 36 hl./ha.) og druerne til denne vin selekteres allerede under plukningen, som foregår tidligt på formiddagen, mens temperaturene er mest kølige. Druerne transporteres til vingården i små kasser af 10 kg. for at undgå masning og dermed oxydering og bevare Pinot Noirs aroma. Ved ankomsten til kælderen bliver klaserne selekteret endnu en gang på et sorteringsbord. Efter en let afstilkning gennemgår de hele druer en kølig (7º C) macerering i 5-7 dag inden gæringen, for at sikre en god farve-, aroma- og smagsekstrakt. Til sidst hæves temperaturen til 23º–26º C, og gæringen går derefter i gang, ved anvendelse af både naturlige og selekterede gærkulturer. Processen varer ca. 7 dage med to daglige omrøringer og overpumpninger. Efter en skånsom presning, hvor man især bruger den del af vinen som selv løber ud, og kun en mindre del af den presset vin (vin de presse), gennemgår vinen en malolaktisk gæring på tank. Eftern en modning i 6-7 måneder og en let filtrering, bliver vinen aftappet.

  Pinot Noir Limited Selection er en smule mørkere end de fleste Pinot Noir, med en flot, dyb, rubinrøde farve. Ellers har den druens typisk harmoni mellem frugtrighed og kompleksitet. Både i duften og i smagen finder man en kølighed og aromatisk stil, som gør vinen meget appetitgivende og anvendelig i mange sammenhæng, ren kulinarisk. I eftersmagen slutter den med god fylde og delikate krydderier. Dens delikate nuancer af violer, kirsebær og jordbær gør vinen velegnet til and (gerne med en sauce lavet på appelsin eller røde bær), fjerkræ, kalv, men også til andre kødarter serveret med svampe, tyttebær eller andre ikke for tunge saucer.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,00%
  129,00 kr
 5. Montes Alpha, Merlot 2012
  Montes Alpha, Merlot 2012

  Vinen har en dyb, rubinrød til violet farve. Duften er meget frugtrig, og helt uden de grønne vegetale noter, man ofte finder oversøisk Merlot. I stedet finder man med modne bær og frugt som kirsebær, blåbær og blommer. I smagen også masser at modne bær og frugt, men også sekundære noter som karamel, solbærlikør, kaffe og søde krydderier. Det er en elegant, blød og indsmigrende vin, hvor de fine og runde tanniner giver en lang og harmonisk eftersmag.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,50%
  Serveringsforslag
  179,00 kr
 6. Montes Alpha, Malbec 2011
  Montes Alpha, Malbec 2011

  Alpha Malbec består af 45% Malbec fra Marchigüe ejendommen, der giver violer og røde frugter til vinen, 45% Malbec fra Apalta ejendommen, der biddrager med elegant, moden frugt og bløde, faste
  tanniner og endelig 10% Cabernet ligeledes fra Apalta, som tilfører yderligere struktur og kompleksitet til Malbecs naturlige sødme. 40% af vinen ligger 12 måneder på franske fade.

  Nyd den til and, lamme- eller svinekoteletter men også til kraftige retter og barbecue. Vinen kan nydes nu, eller også ligge i mindst 10 år fra høståret.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,50%
  Serveringsforslag
  179,00 kr
 7. Montes, Outer Limits CGM 2012
  Montes, Outer Limits CGM 2012

  Outer Limits CGM har tilnavnet ”Wild Slopes”, og placeringen af markerne på en bjergside i Apalta er da også ekstrem. Med hældningsgrader på op til 45 grader og en undergrund af solid granit er det på grænsen til, hvad der kan lade dig gøre at dyrke druer på. Normalt ville kraftigt regnfald om vinteren skylle jorden og vinstokkene væk, men man har plantet andre vækster i rækker imellem vinstokkene, der holder på jorden. CGM laves på Carignan (50%), Grenache (30%) og Mourvèdre (20%) - 3 druersorter, der normalt ikke plantes i Chile. Stokkene er tæt plantet, og udbyttet er lavt på 5 tons pr. hektar. 40% af vinen ligger på nye franske barriques, og inden sammenstikning og aftapning filtreres vinen blødt en enkelt gang.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  15,00%
  Serveringsforslag
  Før 279,00 kr Fra 245,00 kr
  Spar 34,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 279,00 kr
  • Pris pr. stk. v/3 stk.: 245,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 3 stk. eller mere
  Levering 4-5 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 4-5 hverdage
  Indhent tilbud
 8. Montes, Pinot Noir Outer Limits 2015
  Montes, Pinot Noir Outer Limits 2015

  Vinen har en lys, rubinrød farve. Duften er koncentreret, og man finder røde bær som hindbær, ribs og jordbær, men der er også en floral indflydelse. Smagen er perfekt balanceret med noter af både røde og mørke bær som kirsebær, modne jordbær og hindbær, og den fine tanninstruktur gør den fløjlsblød med en lang mineralsk finish.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,50%
  Serveringsforslag
  Før 279,00 kr Fra 246,00 kr
  Spar 33,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 279,00 kr
  • Pris pr. stk. v/3 stk.: 246,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 3 stk. eller mere
  Levering 4-5 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 4-5 hverdage
  Indhent tilbud
 9. Montes, Folly 2012
  Montes, Folly 2012

  Vinen har en dyb rubinrød farve. I duften finder man brombær, blåbær og mørke blommer og et strejf af chokolade. Smagen er kompleks og velstruktureret med mange lag. Der er masser af bær som boysenbær og brombær men også sekundære aromaer som mokka, chokolade og mange krydrede noter som hvid peber. Afslutningen er lang og intens og fornemmes blød og harmonisk pga. den friske syre og de velintegrerede tanniner.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  15,00%
  Serveringsforslag
  Før 399,00 kr Fra 374,00 kr
  Spar 25,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 399,00 kr
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 374,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
  Levering 4-5 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 4-5 hverdage
  Indhent tilbud
 10. Montes, Alpha M 2012
  Montes, Alpha M 2012

  Vinen har en dyb, mørk rubinrød farve. Duften er harmonisk og intens, pakket med røde bær, cassis og skovbær. Smagen er rig og kompleks med masser af moden frugt, kaffe og tobak og vanilje fra
  fadlagringen. Der er virkelig mange lag i denne velstrukturerede vin, som slutter elegant og vedvarende med fine, bløde tanniner.
  Dekanter den gerne og server den ved 18 grader til fx den store røde bøf, lam, and og braiserede retter.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,00%
  Serveringsforslag
  499,00 kr

Montes Wines - chilensk kvalitetsvin

10 varer

pr. side