Poggiarellino

Poggiarellino

Poggiarellino ejes og ledes af Anna og Lodovico Ginotti; et elskeligt ægtepar i 60’erne, som fremstiller vin og olivenolie i et tempo, som ville gøre de fleste slow-food tilhængere utålmodige. Vingården råder over mikroskopiske 1,2 hektar vinmarker, og den årlige produktion begrænser sig til hhv 500 og 350 kasser Brunello di Montalcino og Rosso di Montalcino. 

Produktionen foregår så naturligt, som det overhovedet er muligt. Arbejdet i marken foregår ved håndkraft, og der opereres i vid udstrækning efter forskrifterne for økologi og biodynamik. Vinstokkene er op til 50 år gamle, og de yder et lavt udbytte af en tårnhøj kvalitet. Al fadlagring foregår på de traditionelle botti frem for moderne barriques, for man ønsker ikke at tilsløre den vin, som marken har skabt. 

Filtrer
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
1 stk
2 stk
2 stk
1 stk
2 stk

Poggiarellino

2 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Poggiarellino, Rosso di Montalcino 2014
  Poggiarellino, Rosso di Montalcino 2014

  I glasset fremstår Poggiarellinos Rosso di Montalcino flot og mørk. Duften er rig på moden bærfrugt med strejf af viol, grafit og mineraler. Smagen er intens og mættet med frugt, og understøttet af en fin tannin. En meget helstøbt vin, som snarere end at være en ”mini-brunello” byder på en lysere og mere elegant side af Sangiovese-druen, end man finder i Poggiarellinos Brunello di Montalcino. En af de to-tre allerbedste Rosso di Montalcino-vine, der laves.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,00%
  Land
  Italien
  Serveringsforslag
  179,00 kr
 2. Poggiarellino, Brunello di Montalcino 2012
  Poggiarellino, Brunello di Montalcino 2012

  Poggiarellinos Brunello fremstår nærmest sort i glasset. Duften byder på solbær og kirsebær samt nuancer af grafit, tjære, pibetobak, røget bacon og mineralske facetter. Smagen er fabelagtigt rig og generøs, og understøttet af en superfin tannin, som gør helhedsindtrykket harmonisk og sikrer vinen et kolossalt lagringspotentiale.

  18/20 point på Forlaget-smag.dk

  Ville købe igen?
  Druetype
  Sangiovese 100%
  Alkohol
  14,50%
  Land
  Italien
  Serveringsforslag
  299,00 kr

Poggiarellino

2 varer

pr. side